Előnyben

Utolsó módosítás: 2019. május 09.

Tiszaújvárosi sikerükkel egy győzelemre kerültek a tizenegyedik helytől kosárlabdásaink.

 

A KTE elleni első rájátszásos párharcot ugyan 2-0-ra elveszítette, de még mindig nem ért véget a 2018/2019-es szezon az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabdásai számára. Az év utolsó feladatát a Tiszaújvárosi Phoenix KK jelenti, a tétet pedig a tizenegyedik hely megszerzése.

 

Hasonlóan a kecskemétiekkel szembeni csatával, itt is az egyik fél második sikeréig tart a párharc, az első találkozót pedig idegenben rendezték, szerda este. Sokáig fej-fej mellett haladt egymással a két alakulat, egészen az első félidő végéig, amikoris egy 10-0-ás etapot produkáltak a hazaiak, és kétszámjegyűre alakították a különbséget.

 

A nagyszünetben Váczi Péter kihangsúlyozta tanítványainak, hogy semmi veszítenivalójuk nincs, nyugodtan kellene játszani, teher nélkül. Mindezen instrukciók betartása olyannyira jól sült, hogy a folytatás meseszerűen alakult. Zsinórban nyolc egri tripla következett, amivel már itt volt az előny, tehát tetemes hátrányt dolgoztak le az egyetemisták.

 

A végjáték ezzel együtt is szorosra sikeredett, és egyszer még a Phoenix is vissza tudta venni a vezetést. Igen ám, csak ekkorra már a lélektani előny az EKE-nél volt, így az utolsó percekben sikerült megnyerni a meccset. Amennyiben ezt a produkciót szombaton hazai környezetben is meg tudják ismételni Illés Balázsék, úgy lezárhatják párharcukat, és tizenegyedikként fejezhetik be a bajnokságot.

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Nem vagyok benne biztos, hogy klubcsúcsot jelent-e ez a második félidőben szerzett hatvanöt pont, de, hogy ott vagyunk annak a közelében, az egészen biztos. Ragyogóan sikerült a nagyszünet utáni időszak, és megérdemelt győzelmet arattunk. Szombaton szeretnénk lezárni a párharcot, de nem lesz egyszerű, mivel több játékosunkat is elveszítettük a mostani találkozón. Szicsák Bencét már a második negyedben lekönyökölték, akinek még az éjjel össze kellett varrni a szemöldökét, de Steier Krisztián miatt sem lehetünk nyugodtak, mivel neki meg a bokája fordult alá. Előbbi játékosomat kiválóan helyettesítette az a Szatmári Roland, akinek jövőre komoly feladata lesz a csapatban, ezért is örömteli mostani produkciója.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, rájátszás a 11. helyért, 1. mérkőzés
Tiszaújvárosi Phoenix KK – EKE-Eger-KOK
90-95 (23-18, 23-12, 21-30, 23-35)
Tiszaújváros, 80 néző.
V.: Válé F., Lövei L., Oláh M.
EKE: Mészáros B., Steier 7, MÁTÉ 30/15, Szicsák 4, Illés B. 3. Cs.: SZABÓ G. 21/15, SZATMÁRI 12/6, PAPP B. 11/9, Horváth R. 4, Megyes 3/3. Edző: Váczi Péter.
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-0, az EKE-Eger-KOK javára!

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2019.05.09.
(FOTO: Balogh Tibor, archiv)


< Vissza