Erős ellenszél Debrecenben

Utolsó módosítás: 2020. február 14.

Az utolsó másodpercek, és külső tényezők is döntöttek a DEAC otthonában.

 

Azok után, hogy nagyjából háromhónapos böjtöt követően, végre ismét bajnoki győzelemnek örülhettünk,

Debrecenben folytatódott az NB I/B-s pontvadászat az EKE-Eger-KOK együttesének.

 

Mint ismeretes, a Zöld-csoport hatodik fordulójában elmaradt a mieink DEAC U23-mal szembeni ütközete, így az idegenbeli összecsapást most, hét közben pótolták. Néhány hete ugyanezt a párharcot már megtekinthettük a Leányka úton, az akkori 75-67-es vereség miatt viszont nem sok jóra számíthattunk.

Igen ám, csakhogy a győri siker alapvetően dobta fel a csapat hangulatát, ezért bizakodóan utazhattak el a fiúk a hajdúsági csörtére. Arra a hajdúsági csörtére, ahol a közelmúltban kölcsönvett irányító, Szigedi Bence nem léphetett parkettre, mivel a hatodik fordulóban még nem volt az egriek igazolt játékosa.

 

Ennek ellenére jó szellemben kapta el a rajtot Váczi Péter együttese, és egészen az utolsó pillanatokig benne volt a győzelem a pakliban. Állítjuk ezt úgy, hogy nem akármilyen ellenszélben kellett kosárlabdázniuk a vendégeknek, vagy

fogalmazzunk úgy, nem igen sikerült élvezni a meccs bíráinak kegyét.

 

A pont az i-re ilyen szempontból az utolsó másodpercekben került fel, amikor mínusz kettőnél támadhatott az EKE, Illés Balázs ellen viszont egy egyértelmű szabálytalanság nem lett megtorolva. Miután tovább ment a játék, Illés mindennek tudatában elveszítette a játékszert, a házigazda könnyű kettest szerzett, tíz másodperccel a vége előtt így kvázi eldőlt a csata. Kár érte, több szempontból is, mindenesetre a vendégek tiszta lelkiismerettel, a sikerért mindent megtéve utazhattak haza. Más kérdés, hogy nem mindenki lehetett ezzel így...

 

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Egylabdás meccs volt, amiben ilyenkor bármi benne van, de nagyon sajnálhatjuk, hogy nem sikerült megnyernünk végül. Örülök neki, hogy hoztunk magunkkal Győrből jó dolgokat, például megnyertük a lepattanózást, kevés volt az eladott labdánk, szóval tényleg voltak győzelmi esélyeink. A 22:9-es büntető arány előtt érthetetlenül állok, már csak azért is, mert amíg mi zónát védekeztünk, addig a DEAC szorosat. Az utolsó másodpercekben történt egy komoly játékvezetői hiba, mondom ezt úgy, hogy nem akarom rájuk kenni a vereséget, de ott egy komoly faultot nem fújtak be Illés Balázs javára, így viszont labdavesztés jött, amiből eldöntötték a meccset a hazaiak.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, a 6. fordulóból elhalasztott mérkőzésen:
DEAC U23 – EKE-Eger-KOK
72-68 (20-19, 15-18, 18-17, 19-14)
Debrecen, 20 néző.
V.: Gál J., Gergely Cs., Sörlei A.
EKE: Szatmári, PAPP B. 20/15, MÁTÉ 16/9, SZICSÁK 19, Horváth R. 4. Cs.: Szabó M., Mohamed 3/3, ILLÉS B. 4, Ungi 2. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2020.02.13.
(FOTO: Balogh Tibor, archív)


< Vissza