Ezt bizony elfújták

Hiába tett meg minden a sikerért, nem engedték nyerni az EKE-Eger-KOK-t.

 

Három nevet alaposan megemlegethetünk a szerda este után. Nem az ellenfél játékosairól van szó, akik olyan extra teljesítményt nyújtottak volna, ami miatt rémálmaink lennének, hanem három olyan személyről, akiknek szerda este síp volt a kezükben, és a szájukban. Bár ne lett volna...

 

Kezdjük ott, hogy az NB I/B Zöld-csoportjának a második köre kezdődött el a hétközi időpont alkalmával, az alapszakasz ugyanis a hétvégi, első 2018-as fordulóban pontosan a feléhez érkezett. És, mint az őszi nyitány alkalmával, ezúttal is a SMAFC alakulata jelentett ellenfelet az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabdacsapatának.

 

Ősszel három ponttal kapott ki Sopronban Váczi Péter együttese, ezért alapvetően még akkor is bizakodhattunk egy szoros eredményben, hogyha pontosan tudtuk, a szeptemberi összecsapáson még a pályán volt az azóta könyöksérülése után megműtött Varga Imre.

Szorosan is kezdődött a találkozó, hol az egyik, hol a másik fél birtokolta az előnyt. A második negyedben kezdett egyre jobban alakulni az állás, és azt hittük, sikerül is vezetés birtokában pihenőre vonulni, csakhogy ekkor nem várt holtpont kezdődött.

 

A vendégek egy olyan 12-0-ás etapot produkáltak, amit ugyan még az első félidőben kezdtek el, de a másodikban zártak le. Plusz négyet követően így hamar mínusz nyolcnál találta magát a házigazda, és innen kellett felállni. Szerencsére az újabb csavarnak köszönhetően, a negyedik negyed elején Illés Balázs tízedik pontjával már 57-56 állt a táblán.

 

Ami viszont ezek után történt, azt tényleg sokáig emlegethetjük még. A már említett három játékvezető folyamatosan az egrieket károsító ítéleteket hozott, mondhatni, minden kétes szituációban az ellenfélnek kedvezett. Mindez reklamálás utáni két technikai hibát vont maga után, ami még akkor is rosszkor jött, hogyha a soproniak 29/15-ös büntető mutatóval zártak.

Érdekes szituációk történtek a pályán, ilyen volt például Szicsák Bence kipontozódása, vagy az a történés, hogy Megyes Ákos gyakorlatilag két percen belül szedett össze magának négy személyi hibát. Akárhogy is, az utolsó percekben sok időt töltöttünk döntetlen állásnál.

 

A döntő kosarat mégsem a mieinknek sikerült bedobniuk, hiszen 63-63 után már csak a SMAFC tudott eredményes lenni. Pedig húsz másodperccel a vége előtt Váczi Péter még időt kért, és támadhattak még a hosszabbításért az egyetemisták, de a mérkőzés nagy részében egyébként jó százalékban próbálkozó egrieket a végén nem segítette ki egy sikeres távoli kísérlet, így pedig maradt ugyanaz az eredmény, mint ősszel, Sopronban.

 

A cikkünk elején említett három „úriember" pedig remélhetőleg nehezen alszik majd el, mert amit szerda este játékvezetésként nyújtott a Leányka úton, azok után nem biztos, hogy sok tükör maradna egyben...

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Pénteken maradt bennem hiányérzet, mert nem úgy játszottunk, ahogyan kellett volna. Ezzel szemben a mai produkciónk rendben volt, mégis nagyon bosszúsan kell nyilatkoznom, mert a SMAFC ellen nem hagytak minket nyerni. Le kell higgadnom, de ezen a találkozón borzasztóan vezették a mérkőzést a játékvezetők, ítéleteik nagyon komolyan sújtottak minket. Rögtön a meccs után a fiúknak is csak annyit mondtam, hogy gratulálok nekik a mutatott játékhoz, viszont csak ismételni tudom magam, egyszerűen nem hagytak minket nyerni.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, 14. forduló
EKE-Eger-KOK – SMAFC
63-66 (20-17, 14-22, 17-17, 12-10)
Eger, Eszterházy-csarnok, 70 néző.
V.: Földi L., Simon T., Tóth M.
EKE: MÉSZÁROS B. 13/6, Pomázi 3/3, Illés B. 10, CSÁKVÁRI 18/3, HORVÁTH R. 6. Cs.: Veres D. 3/3, SZABÓ G. 8/6, Ungi, Beák, Megyes, Szicsák B. 2. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

A 14. forduló további eredményei:


Motax-Pápai KC – DEAC U23 74-79
Alba Fehérvár II. – BKG-Príma SE 71-89
Bajai Bácska FKE – Sopron KC-Sportiskola 74-67
Tiszaújvárosi Phoenix KK – Salgótarjáni KC 59-57
MAFC II. – Óbudai Kaszások 100-71
Falco KC Szombathely U23 – FordIvanics-Budafok 84-93

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2018.01.10.
(FOTO: Kakuk Dániel)


< Vissza