Ezúttal nincs csoda

Hódmezővásárhelyen nem borult a papírforma, így kikaptak kosarasaink.

 

A MEAFC ellen aratott fantasztikus győzelmet követően, újból kőkemény feladat várt az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabdásaira, a listavezető után ugyanis ezen a hétvégén már a bajnokság második helyezettje várt a társaságra.

 

Az NB I/B keleti csoportjának tizenharmadik fordulójában így a Vásárhelyi Kosársuli otthonába vezetett az út, ahol szépszámú közönség és egy kiváló erőkből álló ellenfél várta az egyetemistákat. Itt aztán az elmúlt hetek remek védekezésével ellentétben, viszonylag elég sok pontot kaptak a vendégek már a találkozó elején, ami nem feltétlenül kedvezett a játék további alakulása szempontjából.

 

A megszerzett előnyt a folytatásban is nagyon magabiztosan őrizte a házigazda, miközben a mieink leginkább két játékos, Csabák Balázs és Csákvári Csaba révén tudtak versenyben maradni. Ez a fajta verseny sem volt ezúttal sok mindenre elég, mert a hódmezővásárhelyiek nem sok esélyt adtak.

 

Mivel a félidő utáni első negyedet újból megnyomták az alföldiek, már az utolsó felvonás előtt eldőlt az összecsapás sorsa. Mégsem mondhatunk semmi rosszat a fiúkra, elvégre is egy magasabban kvalifikált rivális otthonában sosem szégyen kikapni. Meg különben is, attól még, hogy a DEAC-ot, illetve a Miskolcot is sikerült két vállra fektetni, nem elvárható, hogy minden hétvégén bravúrt hajtson végre a társaság.

 

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Sajnos Csabák Balázs és Csákvári Csaba mellett kevés volt a jó egyéni teljesítmény támadásban. Az ellenfél jól semlegesítette a többieket, bár van ebben egy kis ellentmondás abból a szempontból, hogy nem feltétlenül ők fogták meg hatásosan Tóth Zoltánt, játékosom egyszerűen csak rossz napot fogott ki, és most nem dobta be azokat a helyzeteket, amiket máskor igen. A védekezésünk sem úgy működött, ahogyan az elmúlt meccseken, bár az igazsághoz hozzá tartozik az is, hogy a hazaiak nagyon sok büntetőt dobhattak. Nincs azonban baj, eddig sem nyert itt senki, és nem is fog szerintem, nekünk pedig a pénteki találkozónkra kell nagyon felkészülnünk, mert ott sokkal fontosabb lesz a győzelem megszerzése.

 


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, férfiak, kelet, 13. forduló
Vásárhelyi Kosársuli – EKE-Eger-KOK
88-68 (29-20, 16-14, 20-11, 23-23)
Hódmezővásárhely, 400 néző.
V.: Radnóti M., Vadász Cs., Kátay Cs.
EKE: Tóth Z. 7, CSABÁK 19/9, Jakab Zs. 5/3, Illés 10, CSÁKVÁRI 15/3. Cs.: Ungi 4, Fülöp G. 4, Veres 3/3, Beák 1. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

A 13. forduló további eredményei:


Nyíregyháza Blue Sharks – DEAC 64-100
Óbudai Kaszások – Salgótarjáni KSE 80-70
MEAFC – Tiszaújvárosi Phoenix KK 87-82
Budapesti Honvéd SE – MAFC II. 72-65
Nagykőrösi Sólymok KE – Calle Pubfood Békés 81-93

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2017.01.22.
(FOTO: Soltész Tamás)


< Vissza