Gyenge első félidő

Utolsó módosítás: 2021. január 31.

Hódmezővásárhelyen a félidei fejmosás eredményes volt, a vége azonban ismét sima lett.

 

Alföldi kirándulással folytatódott az erőltetett menet az EKE-Eger-KOK életében, a férfi kosárlabda NB I/B Zöld-csoportjának aktuális játéknapján ugyanis a dobogóért harcoló Vásárhelyi Kosársuli látta vendégül a mieinket.

 

A korábbi eredményekből, valamint a tabellán látott számokból kiindulva, ezúttal is az ellenfél győzelméért adtak volna kevesebb pénzt a fogadóirodák (már, amennyiben meg lehetett volna játszani a meccset), ezért alapvetően az az egy tervük lehetett az egrieknek, hogy próbáljanak meg minél tovább mérkőzésben maradni.

 

Ellentétesen a szerdai, Óbudai Kaszások elleni összecsapással, ezúttal még ez sem nagyon jött össze, mivel az első félidejét eléggé elszúrta a társaság. Ebben az időszakban nagyon a vendégére erőltette akaratát a házigazda, ráadásul támadásban a dobások hatékonysága is elmaradt a néhány nappal korábbi szinttől.

Sajnos így elkerülhetetlenné vált a komolyabb hátrány kialakulása, emiatt a nagyszünetre elég messze került a szoros eredménytől Váczi Péter együttese. Az egyetemisták mestere az öltözőben alapos fejmosást tartott, igyekezett hatni tanítványaira, hogy ennél jóval keményebb játék az elvárt még akkor is, hogyha élcsapatról beszélünk.

 

A folytatásban ennek nyomás sikerült is jobb teljesítményt nyújtaniuk Csomor Péteréknek, akik egy ízben még mínusz tízre is felzárkóztak. Ezt követően azonban ismét a hódmezővásárhelyiek percei következtek, amiért pedig a végjátékban túlzottan sok könnyű pontot ajándékozott az EKE ellenfelének, ismét komolyabb különbség alakult ki.

 

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Nem nagyon tudtam hová tenni az első félidőnket, ezért nem is hagytam szó nélkül a látottakat a szünetben. Gyenge volt a védekezésünk, elől pontatlanok voltunk, így nem csoda, hogy a félidőre komoly hátrányba kerültünk. Próbáltam megértetni a csapatommal, hogyha a hátsó alakzatunk feljavul, akkor annak az előrejátékban is lesz hozadéka. Sikerült is váltanunk, és közelebb jönni a hazai csapathoz, a végén viszont muszáj voltam több játékosomat is lecserélni, utána pedig már nagyon könnyűnek találtattunk.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, 18. forduló
Vásárhelyi Kosársuli – EKE-Eger-KOK
89-68 (27-18, 21-14, 18-16, 23-20)
Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, zárt kapuk mögött.
V.: Gál J., Reisz P., Mintál Cs.
EKE: Illés B. 5, Szabó M. 14/3, Máté 20/6, Ungi 4, Szicsák 3. Cs.: Csomor P. 14/12, Mondi 6/3, Bíró B., Kátai, Pomázi 2. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

A 18. forduló további eredményei:


Békési SzSK – Újpest-MT 97-95
Óbudai Kaszások KA – Pénzügyőr Sportegyesület 81-86
Ceglédi KE – Atomerőmű KSE Bonyhád 82-75
Conoil Motax KC Pápa – Széchenyi Egyetem Győri KC 95-74

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2021.01.31.
(FOTO: kosraport.hu)


< Vissza