Gyenge meccs, elbukott rangadó

Utolsó módosítás: 2021. március 14.

Tiszaújvárosi vereségükkel legfeljebb egyet előzhetnek kosárlabdásaink.

 

Három mérkőzés maradt hátra az NB I/B Zöld-csoportjának alapszakaszából az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabda együttesének, ráadásul a tabellán elfoglalt helyezések alapján, három olyan összecsapás, amelyek során közvetlen riválisokkal szemben várunk, vártunk jó eredményeket.

 

A bajnokságból eddig lejátszott huszonhárom találkozóból mindössze két egri győzelmet könyvelhettünk el, szóval igazán ráfért már a sikerélmény a társaságra. Persze, attól még, hogy a szezon első diadalát épp a péntek esti házigazda Tiszaújváros ellen szerezték meg a mieink, ez még önmagában nem jelentett automatikus nyertes meccset a visszavágón.

 

Ami egyébiránt a tabellát illeti, a sereghajtó vendégek három győzelemre voltak lemaradva a tizenegyedik tiszaújvárosiaktól, ami azt jelentette, hogy papíron, amennyiben háromból három sikerrel ért volna véget az alapszakasz, úgy a péntek esti riválist is meg lehetett volna előzni. A meccs előtti felvezetőhöz végezetül még az is hozzátartozik, hogy régi-új játékost üdvözölhettünk az EKE színeiben, Klepej Roland ugyanis öt év után tért vissza korábbi csapatához.

A mérkőzésről is beszélvén, annak ellenére is jól startoltak el az egyetemisták, hogy nem nekik sikerült megszerezniük a vezetést. A negyedik percben aztán egy Szabó Martin által elengedett közeli kísérlettel először mutatott egri előnyt a tábla (7-8). Innentől kezdve a negyed végéig folyamatosan jobban álltak Váczi Péter tanítványai, ám a második felvonás megint rosszul alakult.

 

Már-már szokásos módon jelenthetjük ki ebben a szezonban, hogy a nagyszünetig rendre komolyabb előnyt ad ellenfelének az Eger, és sajnos most ez Tiszaújvárosban sem volt másképp. Ebben a periódusban igen vérszegény támadójáték jellemezte a vendégeket, így féltávnál majdnem kétszámjegyű különbségű hátránynál jártunk.

 

Fordulás után ismét szorosabban alakult a meccs, csakhogy a házigazda folyamatosan tartani tudta megszerzett előnyét. Így érkeztünk meg a végjátékhoz, ahol egyszer ugyan még mínusz ötig tudtak közelíteni Ungi Kevéék, ám valódi sanszot már nem hagyott a Phoenix a feltámadásra. Az újabb vereséggel az már bizonyosan eldőlt, hogy legfeljebb egy helyet jöhet előre a rájátszásig az EKE-Eger-KOK, ez pedig alighanem jövő hétvégén el is dől, hiszen az utolsó előtti DEAC U23 érkezik a Leányka útra.

 

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Alsóházi rangadó, alsóházi játék. Egyik csapat sem nyújtott extrát, de fogalmazhatnék úgy is, hogy nem a kosárlabda ünnepe volt ez a mai mérkőzés. Nagyjából hasonlóan teljesített a két csapat, a különbséget az jelentette, hogy mi rossz pillanatokban hibáztunk bele a büntetőkbe, illetve a meccs végére jöttünk fel a távoli kísérletek mutatójában. A második negyedünk ismét rosszul sikerült, ezen kívül pedig a harciassággal volt egy kis problémám. Hogyha több szituációban picivel jobban akarunk, akkor máshogy is alakulhatott volna.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, 24. forduló
Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK – EKE-Eger-KOK
74-66 (17-20, 20-8, 19-17, 18-21)
Tiszaújváros, Tiszaújvárosi Sportcentrum, zárt kapuk mögött.
V.: Sallai I., Horváth Cs., Gaál N.
EKE: Illés B. 5, SZABÓ M. 15/9, Pomázi 3/3, Máté 16/9, Szicsák 12. Cs.: Papp B., Csomor P., Ungi 10/6, Klepej 5/3. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

A 24. forduló további eredményei:

 

SMAFC – Óbudai Kaszások KA 73-97
Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC – Békési SzSK 70-85
Újpest-MT – Vásárhelyi Kosársuli 91-64
Pénzügyőr Sportegyesület – Ceglédi KE 63-85

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2021.03.12.
(FOTO: Balogh Tibor)


< Vissza