Győri mumusok lettünk

Utolsó módosítás: 2020. február 09.

November 3-a óta, pont a győri csapat legyőzése után nyert ismét az EKE-Eger-KOK.

 

Az előző hét két hazai bajnokiját követően, ezúttal egy pénteki mérkőzésen kellett parkettre lépnie az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabdásainak, és újból idegenben. Az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC elleni találkozónak ráadásul annak ellenére sem vághatott hozzá esélyesként, hogy ősszel hazai környezetben sikerült győzelmet ünnepelni.

 

Az első negyedben látottak is erre engedtek következtetni, hiszen a házigazda nagyon sok pontot dobott, a mieink védekezése ezzel együtt sehogyan nem akart összeállni. A folytatásban mégis sokkal acélosabbá vált a hátsó alakzat. A keményebb védekezésnek, és az egyre jobb lepattanózásnak hála, folyamatosan közelített ellenfeléhez az egri gárda, aminek előbb-utóbb meg is lett az eredménye.

 

Érdekesség, hogy ezen az összecsapáson mindössze hét embert vetett be Váczi Péter, köztük azt az utánpótlás korú Mohamed Számit, aki gyakorlatilag néhány hete mutatkozott be a felnőttek között. Az ifjú titán máskor csak perceket kap a pályán, most pedig több mint húszat tölthetett ott.

Még mielőtt a találkozó végjátékának alakulására térnénk, muszáj megemlíteni Szicsák Bence játékát, aki egészen egyszerűen klasszis teljesítménnyel rukkolt ki. A dupla-duplával záró játékos összesen huszonnyolc pontot gyűjtött, emellett tizennégy lepattanót. Utóbbi statisztikai mutatóban tényleg szuper teljesítményt nyújtottak a vendégek, hiszen Szicsákon kívül Horváth Róbert és Máté Balázs is elérte a bűvös tízes számot, egy lényegében jóval magasabb szerkezetű csapat ellen.

 

Mindezek nagyon kellettek ahhoz, hogy szoros legyen a végjáték, amiben ugyan előzetesen nyilván reménykedtünk, de mégsem volt rá túlzottan sok esély. Ehhez képest a záró negyedben már kétszámjegyű különbség is volt a két fél között, egyértelműen egri kézbe került a meccs.

 

Három perccel a vége előtt még mindig 60-70-et mutatott a tábla, egy 7-0-ás győri szakasz viszont megint mindent nyílttá tett. Amikor aztán az utolsó minutumba léptünk, egy hazai hármas gyakorlatilag egy támadásos meccsé rendezte a találkozót, az utolsó szó azonban Máté Balázsé volt, aki egy büntetővel beállította a végeredményt. Az EKE ezzel november 3-i óta nyert először bajnokit, érdekesség, hogy akkor is pont a Győr ellen, mi pedig nagyon bízunk benne, a következő sikerig nem kell ennyit várni...

 

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Végre olyan szinten volt a lepattanózásunk, és a küzdeni tudásunk, ami ehhez az osztályhoz kell. Ez a győzelem nagyon kellett már a lelkeknek.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, 22. forduló
Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC – EKE-Eger-KOK
70-72 (27-18, 18-25, 12-19, 13-10)
Győr, 100 néző.
V.: Kulcsár T., Tóth K., Pécsi Zs.
EKE: SZIGEDI 4, SZATMÁRI 7, PAPP B. 12/6, MÁTÉ 19/6, HORVÁTH R. 2. Cs.: MOHAMED, SZICSÁK 28. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

A 22. forduló további eredményei:


Ceglédi KE - Újpest-MT 92-66
SMAFC - Vásárhelyi Kosársuli 79-93
Omnia Pub&Food Békés - Óbudai Kaszások 86-62
Szolnoki Olajbányász U23 - KTE-Duna Aszfalt U23 85-67
Pécsi NKA - Concordia Motax KC Pápa 97-66

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2020.02.08.
(FOTO: Balogh Tibor, archív)


< Vissza