Győztes hazai évzáró

Fontos sikert könyvelhetett el tiszaújvárosi ellenfelével szemben az EKE-Eger-KOK.

 

A 2018-as év utolsó hazai bajnoki mérkőzését rendezték szombat este az Eszterházy-csarokban, ahol a házigazda EKE-Eger-KOK ellenfele az NB I/B Zöld-csoportjának alsó feléhez tartozó Tiszaújvárosi Phoenix KK volt.

 

A két gárda már hosszú évet óta gyűri egymást a különböző bajnokságokban, és ezúttal is szoros találkozóra lehetett számítani. A meccs első negyede a mieinknek sikerült jobban, ugyanakkor már ebben a periódusban is látható volt, eléggé csapong a játék.

Mindenesetre három és fél perc elégnek bizonyult ahhoz, hogy Papp Bendegúz triplájával 12-2-őt mutasson az eredményjelző, vagyis kialakuljon a kétszámjegyű különbség. Az első kisszünetben tehát pozitívak és legfőképp bizakodóak lehetettünk, mert valóban jól startoltak a hazaiak.

 

Aztán a második felvonás már nem alakult ilyen jól. Támadásban váratlanul elkezdett hibát hibára halmozni Váczi Péter együttese, aminek az lett a vége, hogy egyre inkább magára talált a vendég csapat. A korábban a hevesi megyeszékhelyen is több évet lehúzó Pongrácz Gergely második sikeres távolijával így két és fél minutummal a félidő vége előtt először vette át a vezetést a Phoenix (36-38).

Fordulás után is szorosan alakult az összecsapás, és amolyan vihar előtti csend érzése lehetett az embernek a kiélezett hajrá előtt. Nos, amit vártunk, meg is kaptuk, hiszen egészen az utolsó másodpercekig izgulni kellett, kié lesz a győzelem, ami végül a mieinknek jött össze.

 

A közvetlen végjátékban nem akármilyen izgalmakat élhettünk át. Az utolsó percben egypontos egri vezetésnél a már említett Pongrácz sportszerűtlen hibát követett el a félpályán, amit még egy kiállítás kísért, és mivel az ezzel együtt következő három hazai büntetőből Mészáros Bence kettőt is értékesített, a hátralévő időben már sikerült megtartani az előnyt.

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Azt gondolom, hogy a harc a legmegfelelőbb jelző a mai játékunkra, mert ugyan nem játszottunk jól, de nagyot küzdöttünk, és így meg tudtuk szerezni a győzelmet. Mindez arra volt jó, hogy az év utolsó két meccsén, amikor Győrbe és Sopronba látogatunk, már nem lesz rajtunk akkora nyomás, hiszen ezzel a sikerrel már nem igen tudunk nagyon hátra csúszni, akármilyen eredmények is születnek a következő két fordulóban.


 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, 11. forduló
EKE-Eger-KOK – Tiszaújvárosi Phoenix KK
85-81 (27-20, 16-24, 22-19, 20-18)
Eger, Eszterházy-csarnok, 150 néző.
V.: Surányi G., Júrák K., Lövei L.
EKE: Mészáros B. 15/9, PAPP B. 7/3, Máté 14/6, SZICSÁK 15, VARGA I. 21/3. Cs.: Szabó G., Ungi 4, Pomázi 5/3, Steier 4, Megyes. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

A 11. forduló további eredményei:


Agrofeed Széchenyi István Egyetem Győr KC – Óbudai Kaszások 97-78
KTE-Duna Aszfalt II. – Vásárhelyi Kosársuli 62-75
Salgótarjáni KSE – Alba Fehérvár II. 86-83
DEAC U23 – Bajai Bácska FKE 84-73
Concordia Motax KC Pápa – Újpest-MT 
Szabadnapos: Vásárhelyi Kosársuli

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2018.12.09.
(FOTO: Balogh Tibor)


< Vissza