Hajszálon múlott

Szoros meccset játszott Baján, de megint kikapott az EKE-Eger-KOK.

 

Továbbra is várni kell 2018 első kosaras sikerére, már, ami az EKE-Eger-KOK együttesét illeti. Váczi Péter tanítványai több hetes bajnoki szünetet követően, szerda este Baján léptek parkettre, ahol szerették volna megszerezni a régóta várt győzelmet.

 

Előzetesen persze ismételten nem számíthattunk könnyű összecsapásra, de bíztunk a fiúkban, és szerencsére szorosan is kezdődött a meccs. Gyakorlatilag az egész találkozó izgalmasan alakult, hiszen nem nagyon tudott egymástól komolyan meglépni a két rivális.

Mindezt a negyedek is jól mutatják, hiszen egyszer döntetlen eredmény született tíz perc alatt, kétszer egy pont volt a különbség, egyszer pedig három. Sajnos, amikor valamelyik fél több kosarat szerzett, akkor rendre a házigazda járt jobban, így pedig nem nehéz kiszámolni, hogy ötpontos egri vereség lett a vége.

 

Nagyon sajnálhatjuk ezt a mérkőzést, mert nem hiányzott sok a megnyeréséhez. Ráadásul idegenbeli siker mindig sokkal értékesebb, mint a hazai, de ez most sajnos elmaradt. A héten lesz még egy fellépésük Mészáros Bencééknek, ám a listavezető BKG-Príma SE otthonában sem számíthatunk sok jóra.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, 18. forduló
Bajai Bácska FKE – EKE-Eger-KOK
78-73 (19-18, 15-15, 23-20, 21-20)
Baja, V.: Gelencsér Gy., Vadász Cs., Nyilas I.
EKE: Mészáros B. 19/6, Megyes 3/3, Papp B. 9/3, Szicsák 6, Csákvári 14. Cs.: Illés B. 16, Kiss B. 2, Horváth R. 2, Szabó G. 2, Pomázi. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

A 18. forduló további eredményei:


Óbudai Kaszások – BKG-Príma SE 73-100
Sopron KC-Sportiskola – Alba Fehérvár II.
SMAFC – Ford Ivanics-Budafok 59-74
Motax-Pápai KC – Falco KC Szombathely U23 72-48
MAFC II. – Salgótarjáni KSE 
DEAC U23 – Tiszaújvárosi Phoenix KK 

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2018.02.14.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza