Három percen múlott

Váczi Péter szerint legalábbis a tiszaújvárosi hétközi meccs elején volt gond.

 

Hétközi bajnoki jelentette a szezon következő állomását az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabda együttesének, a szerdai napon rendezett összecsapáson pedig a Tiszaújvárosi Phoenix KK jelentette az úticélt.

 

Az eddigi két találkozó egyaránt balszerencsésen alakult, hiszen amíg Sopronban a SMAFC-NYME otthonában csak a végjátékban dőlt el a mérkőzés sorsa, addig a Salgótarján elleni hazai meccsen komoly vérveszteség érte az egyetemistákat. Ki ne tudná, hogy Varga Imre sajnálatos könyöksérülésére gondolunk, amely eset után a tervek szerint csütörtökön következhet a műtét.

 

Egyes orvosi szakvélemény három-, másik öthónapos kihagyást jósol, ezért az lesz a biztos, hogyha megtörténik a beavatkozás, onnantól kezdve már okosabbak leszünk. Ettől függetlenül akármelyik eshetőség jön össze, jól sehogyan sem jár a társaság. Tiszaújvárosban is kihatott már Varga hiánya a produktumra, akit így a palánk alatt az egyedül maradt Csákvári Csaba próbált pótolni.

Az egri center pedig fel is vette a harcot a lepattanókért, és a nagy küzdelemnek köszönhetően, sikerült egy elég szoros mérkőzést játszani a Phoenix-szel. Sajnos azonban megint előjött egy pár perces rövidzárlat, ami elég komoly befolyással bírt a találkozó alakulása szempontjából.

 

A meccs elején gyorsan összeszedett tíz-tizenkét pontos hátrányból ugyan visszajött az EKE, sőt, még a vezetést is átvette, de a felzárkózás hosszú folyamata rengeteg energiát kivett Illés Balázsékból. A hajrá így hiába is kezdődött szorosan, az energiájával jobban tartalékoló házigazda kerekedett felül.

 

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Egyértelműen az első három perc miatt kaptunk ki, hiába is jöttünk vissza a meccsbe, a végére nagyon sok erőnk elment. Kár érte, mert ez a találkozó is meglehetett volna. Mondtam is a fiúknak, hogy ne csüggedjenek, mert a Salgótarjánon kívül mind a két mérkőzésünk nyerhető volt. Egyelőre nem jönnek a győzelmek, de biztos vagyok benne, hogy lesz olyan periódusa is a szezonnak, amikor ez majd megfordul.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, 3. forduló
Tiszaújvárosi Phoenix KK – EKE-Eger-KOK
77-74 (27-12, 15-25, 20-22, 15-15)
Tiszaújváros, 100 néző.
V.: Sallai I., Gergely Cs., Bács Cs.
EKE: MÉSZÁROS B. 16/9, Megyes, Pomázi 2, Illés B. 6, CSÁKVÁRI 13/3. Cs.: SZABÓ G. 17/3, Veres D. 5, Szicsák B. 9, Kiss B. 4, Ungi 2. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

A 3. forduló további eredményei:


Alba Fehérvár – Óbudai Kaszások 89-95
Salgótarjáni KSE – Bajai Bácska FKE 83-57
SMAFC-NYME – DEAC U23 106-75
Ford Ivanics-Budafok – Motax-Pápai KC 105-54
BKG-Príma SE – Falco KC Szombathely U23 97-73
Sopron KC-Sportiskola – MAFC II.

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2017.09.28.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza