Hátrányban a KTE ellen

Utolsó módosítás: 2019. április 28.

Itthon kapott ki az EKE-Eger-KOK, de a bennmaradás már nem kerülhet veszélybe.

 

Nagyjából egy hónap telt el azóta, hogy utoljára bajnoki mérkőzésen vett volna részt az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabdacsapata, legalábbis egy ideje már ellenfélre várt Váczi Péter legénysége. Az NB I/B Zöld-csoportjában tízedik helyen záró együttes az előző körből továbbjutó KTE-Duna Aszfalt II. ellen kezdte a rájátszást, méghozzá hazai pályán.

 

Mindez annak volt köszönhető, hogy az egyetemisták előbb végeztek az alapszakaszban, mint kecskeméti ellenfelük. Apropó kecskemétiek! A play-off előző körében a SMAFC ellen csatázó KTE továbbjutása azt jelentette, hogy a soproniak esnek ki a Zöld-csoportból, vagyis a mieink ilyen szempontból nyugodtan várhatták a párharcot.

 

Ezen kívül nagyon nem lehettünk elbizakodottak, ugyanis Varga Imre, Horváth Róbert, valamint Illés Balázs is kénytelen volt kihagyni az egyik fél második sikeréig tartó ütközet első felvonását. Sajnos ez a fajta kiesés meg is látszott a találkozón, amelyen sokkal jobban lepattanóztak a vendégek.

 

Nem is nagyon sikerült ezt ellensúlyozni, így nem lehetett más a vége, mint kecskeméti győzelem. Hétfőn tovább folytatódik a párharc, de ezúttal idegenben, amennyiben pedig a kilencedik, nem pedig a tizenegyedik helyért szeretnének versenyezni párharcuk lezárultával az egriek, úgy nyerniük kell a hét legelső napján.

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Tudtuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz a palánk alatt, mert három magas emberünk is hiányzott. Sajnos ez meg is látszott a teljesítményünkön, hiszen a lepattanózást elég csúnyán elveszítettük. Ennek ellenére még nem is védekeztünk olyan rosszul, de elől két jobb teljesítményünk akadt, ami nem bizonyult elegendőnek a győzelemhez. Szeretnénk visszavágni hétfőn Kecskeméten, hogy visszavegyük a pályaelőnyt, amiben már segítségünkre lesz Illés Balázs, és Horváth Róbert is.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, rájátszás a 9-14. helyért, 2. forduló, 1. mérkőzés
EKE-Eger-KOK – KTE-Duna Aszfalt II.
57-64 (15-11, 16-21, 15-18, 11-14)
Eger, Eszterházy-csarnok, 100 néző.
V.: Györfy R., Horváth Cs., Németh P.
EKE: Mészáros B. 6/6, Megyes 3/3, Steier 1, MÁTÉ 18/9, SZICSÁK 10. Cs.: Szabó G., Papp B. 5/3, Kiss B. 7/3, Beák, Ungi 5/3, Szatmári, Bürgés S. 2. Edző: Váczi Péter.
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-0, a KTE javára!

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2019.04.28.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza