Helytálltunk a listavezetőnél

Ennek ellenére a BKG-Príma SE ellen sem borult a papírforma férfi kosarasainknál.

 

Hatodik 2018-as mérkőzésére készült vasárnap este az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabdacsapata, a héten ráadásul a másodikra, hiszen szerdán Baján egyszer már parkettre léphettek az egyetemista legények.

 

A négy nappal korábbi, kicsi arányú vereség után viszont egy sokkal nehezebb rivális következett, a listavezető BKG-Príma SE. A találkozó nehézségi szintjét csak fokozta, hogy a debreceni érdekeltségű alakulat Szigetszentmiklóson látta vendégül a mieinket, ráadásul elég foghíjas kerettel készülhettek az egriek.

 

Betegség miatt legalábbis nem szerepelhetett Mészáros Bence, Ungi Keve, és Veres Dávid sem, Varga Imre igazi visszatérésére pedig még továbbra is várni kell. Ugyan a pályán nyújtott teljesítményt nem befolyásolta, de még Váczi Péter vezetőedző is betegen dirigált a kispadról, szóval egyáltalán nem volt ideális a helyzet.

Ennek ellenére egészen a harmadik negyed első feléig, viszonylag szorosan alakult az összecsapás, a meccs legvégére azonban teljesen elfáradtak a vendégek, és az egyébként is nagyobb játékerőt képviseli hajdúságiak, végül komoly különbséget tettek a két csapat közé.

 

Legutóbb nem tértünk ki rá, de már második mérkőzését játszotta EKE-színekben az a Papp Bendegúz, aki Békésről tette át székhelyét Egerbe. A posztját illetően egyes és kettes pozícióban szereplő játékos 1996-os születésű, és annak ellenére, hogy salgótarjáni származású, Vasas-nevelésnek nevezhető. A szerdai és vasárnapi fellépés alkalmával ráadásul jól mutatkozott be, bízunk benne, hogy a folytatásban is erőssége tud lenni az egyetemistáknak.

 

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Ahhoz képest, hogy a fél csapat beteg volt, még a harmincnegyedik percben is csak tíz pont volt a különbség, de hát pontosan a nehézségeink miatt a végére kijött, hogy elfáradtunk. Ennek ellenére nem látom tragikusnak ezt a vereséget, hiszen a listavezető otthonában elég jól helytálltunk a végjátékot leszámítva, plusz szerdán is közel álltunk egy jó eredményhez. Bízom benne, hogy ennek a hétnek pozitív hatásai lesznek a következő mérkőzéseken, amelyeken verhető ellenfelekkel játszunk majd.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, 17. forduló
BKG-Príma SE – EKE-Eger-KOK
93-68 (18-16, 27-14, 19-21, 29-17)
Debrecen, 100 néző.
V.: Jurák K., Sentényi B., Lázár Zs.
EKE: Megyes 2, PAPP B. 16/12, Pomázi 2, SZICSÁK 10, CSÁKVÁRI 10. Cs.: Horváth R. 6, SZABÓ G. 12/6, ILLÉS B. 10. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

A 17. forduló további eredményei:


Alba Fehérvár II. – Motax-Pápai KC 85-64
Ford Ivanics-Budafok – Sopron KC-Sportiskola 83-66
Salgótarjáni KSE – DEAC U23 82-68
Falco KC Szombathely U23 – Óbudai Kaszások 95-60
MAFC II. – SMAFC 76-69
Tiszaújvárosi Phoenix KK – Bajai Bácska FKE 77-71

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2018.02.18.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza