Hetvenegy pontos K.O.

Alaposan állva hagyta székesfehérvári ellenfelét az EKE-Eger-KOK.

 

Nem mondhatni, hogy jó formában várta volna az NB I/B-s férfi kosárlabda bajnokság 17-24. helyért zajló rájátszásának második körét az EKE-Eger-KOK együttese, hiszen a play-off sorozatból eltelt eddigi négy fordulóból egy győzelem mellett három vereség a mérleg.

 

A három fiaskó ráadásul ez előző három találkozó bizonyítványa, szóval egy ideje nem örülhettünk már egri kosaras sikernek. A rájátszás eddigi egyetlen Eszterházy-s diadala még az első játéknapról származik, amikoris az Alba Fehérvár II. gárdáját sikerült negyven ponttal legyőzni.

 

A székesfehérvári visszavágót hétköznap, egészen pontosan kedd délután bonyolították le, ahol a rossz széria ellenére is a mieink számítottak esélyesnek. A találkozó már csak azért is jelentett komoly feladatot Váczi Péter legénysége számára, mert pár nap múlva már a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) miskolci négyes döntőjén lép parkettra a társaság, ami hagyományosan a szezon egyik leginkább várt eseményét jelenti.

Addig azonban még hátra volt az Alba második együttese elleni főpróba, amit azért utólag szakmailag nagyon nehéz lenne értékelni. Egy hetvenegy pontos győzelem legalábbis mindenről szól, csak épp egyenlő erők összecsapásáról nem, és gyakorlatilag már az első percektől érezni lehetett, hogy ha nem vigyáz, komoly verésbe szaladhat bele a házigazda.

 

A vendégek egytől egyig komolyan vették a találkozót, és többen kiváló teljesítményt nyújtottak. A meccs legtöbb pontot szerző játékosa a korábban kevesebbet szereplő Fülöp Gergő volt, a maga huszonkét egységével, Illés Balázsnak és Varga Imrének pedig egyaránt összejött a dupla-dupla (a szerzett pontok és lepattanók számának köszönhetően).

 

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Az volt most a legfontosabb, hogy komolyan vegyük a mérkőzést, mert ez a fellépés volt az utolsó az előttünk álló MEFOB négyes döntő előtt. Szerencsére mindenki motivált és fegyelmezett volt, ezért elérte célját a küldetésünk. Mindent tudtunk gyakorolni, jó lendületben kosárlabdáztunk, tiszteltük az ellenfelet, úgyhogy most tényleg elégedett lehetek.

 


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, férfiak, rájátszás a 17-24. helyért, 5. forduló
Alba Fehérvár II. – EKE-Eger-KOK
44-115 (12-33, 9-23, 7-28, 16-31)
Székesfehérvár, V.: Goda L., Csabai-Kaskötő B., Varga-Záray K.
EKE: Tóth Z. 17/15, CSABÁK 13/3, Illés B. 14, VARGA I. 10, CSÁKVÁRI 21/3. Cs.: Ungi 14, Veres D. 4, FÜLÖP G. 22/9. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

Az alsóház 5. fordulójának további eredményei:


SMAFC-NYME – Salgótarjáni KSE 69-79
Budafok – MAFC II.
Bajai Bácska FKE – Óbudai Kaszások

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2017.05.09.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza