Izgalmas záró forduló jön

Négypontos pápai veresége összekuszálta a szálakat az EKE-Eger-KOK-nál.

 

Fontos győzelemmel fejeződött be a 2017-es esztendő, emlékezhetünk ugyanis, hogy az EKE-Eger-KOK három ponttal, 67-64-re verte meg legutóbbi ellenfelét, a Motax-Pápai KC-t. Akkor talán még nem is tudtuk, hogy ennek a három pontnak később mekkora jelentősége lesz.

 

Nos, az NB I/B Zöld-csoportjának utolsó előtti játéknapján következett az egriek pápai visszavágója, a találkozót ráadásul úgy kezdhette el a két alakulat, hogy a tabellán mindössze egy sikernyi különbséget jegyezhettünk kettejük között. Tegyük gyorsan hozzá, a mieink javára.

 

Ezért is volt különös jelentősége az összecsapásnak, hiszen egy egyetemista siker biztosan azt jelentette volna, hogy a Pápa nem tud előzni. Jól is kezdte a meccset a vendég gárda, de a „szokásos" harmadik negyedbeli kisiklás ezúttal a második tíz percben következett be, ami meg is határozta a folytatást.

A félidőben sikerült rendet tennie a fejekben Váczi Péternek, és így ismét szorossá vált az ütközet. Egészen a végjátékig nem is lehetett tudni, ki örülhet majd a végén, ám a sorsdöntő szituációk a házigazdának jöttek össze jobban. Kevés pont döntött, de az a négy egység, amivel többet gyűjtöttek a hazaiak, pontosan eggyel több, mint az egriek itthoni győzelménél volt.

 

Mindez azt jelenti, hogy Sopronban az utolsó fordulóban mindenképpen nyerniük kellene Varga Imrééknek, hogy maradjanak a Pápa előtt, ráadásul a mostani riválisnak még ki is kellene kapnia Baján. Amennyiben ez nem következik be, a legnagyobb sansza annak lehet, hogy az alsóházi rájátszás első körében az Óbudai Kaszások elleni oda-visszavágós párharc dönti el, mely társaság tudja meghosszabbítani NB I/B-s tagságát...

 

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Az hagyján, hogy kikaptunk, de a nagyobb a baj az, hogy itthon hárommal nyertünk a Pápa ellen, most ők meg néggyel. Ennek pedig akkor lesz jelentősége, hogyha a következő forduló után is ugyanígy állunk, amire azért van esély. Emiatt is sajnálhatjuk különösen a második negyed ötperces rövidzárlatát, melyből ugyan még visszajöttünk, de mégsem jöttünk ki jól a végjátékból.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, 25. forduló
Motax-Pápai KC – EKE-Eger-KOK
73-69 (17-19, 17-8, 22-27, 17-15)
Pápa, 100 néző.
V.: Tóth K., Pécsi Zs., Földesi Á.
EKE: MÉSZÁROS B. 22/15, Papp B., Illés B. 4, SZICSÁK 21, Varga I. 5. Cs.: Szabó G. 6/6, Pomázi 2, Csákvári 2, Megyes, Horváth R. 5, Ungi 2. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

A 25. forduló további eredményei:


Sopron KC-Sportiskola – Tiszaújvárosi Phoenix KK 78-83
SMAFC – Salgótarjáni KSE 70-97
DEAC U23 – Falco KC U23
Óbudai Kaszások – Bajai Bácska FKE
MAFC II. – Alba Fehérvár II.
BKG-Príma SE – Ford Ivanics-Budafok

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2018.04.08.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza