Listavezetőt vertünk!

Az alapszakasz második körének első meccsen sikerült legyőzni a MEAFC-ot.

 

Amikor 0-10-es állásnál még mindig csak az első kosaráért támadott az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabdacsapata, még nem sokan hittek benne, hogy a MEAFC elleni szomszédvári rangadó végén majd a hazaiak örülhetnek.

 

Már pedig így történt. Az NB I/B keleti csoportját féltávnál vezető miskolciak úgy érkeztek a hevesi megyeszékhelyre, hogy érvényesítve a papírformát, magabiztos győzelmet arassanak. Sokáig úgy is tűnt, ilyen forgatókönyv szerint alakulhat a meccs, pláne, hogy viszonylag korán Varga Imre sérülés miatt kivált a játékból.

 

Aztán varázsütésre egyszer csak megváltozott az egyetemisták játéka. Tóth Zoltán igazi vezérként irányította a társakat, a palánk alatt pedig Csákvári Csaba nyújtott remek teljesítményt. Az utolsó negyed talán ennél szorosabbra nem is sikeredhetett volna, ám mivel az EKE szíve végig a helyén volt, a nagy küzdelem újabb komoly skalpot jelentett.

 

 

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Nagyon értékes győzelmet arattunk a listavezető ellen, egészen fantasztikus teljesítményt nyújtott a csapatom. Ebből mindenképp táplálkozni tudunk majd a jövőben is, hiszen a bajnokság éllovasát legyőzni mindig hatalmas dolog. Azzal már nem is szeretnék foglalkozni, hogy nem kezdődött jól a találkozó, mert később jött egy fordulópont, amiből mi jöttünk ki jól, és a folytatásban már higgadtan, taktikusan, szépen építkezve tartottuk meg előnyünket. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, ez a siker pedig már az előző két mérkőzésünkön is érett.

 


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, férfiak, kelet, 12. forduló
EKE-Eger-KOK – MEAFC
73-65 (13-21, 22-16, 24-19, 14-9)
Eger, Eszterházy-csarnok, 100 néző, V.: Válé F., Bátovszky Zs., Szilágyi B.
EKE: TÓTH Z. 27/12, Csabák 3/3, Megyes, Varga I., CSÁKVÁRI 12. Cs.: ILLÉS B. 15, JAKAB Zs. 11/9, Fülöp G. 5, Frey. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

A 12. forduló további eredményei:


DEAC – Nagykőrösi Sólymok KE 121-43
Calle Pubfood Békés - Nyíregyháza Blue Sharks 79-88
Salgótarjáni KSE – Budapesti Honvéd SE 71-60
Tiszaújvárosi Phoenix KK - Vásárhelyi Kosársuli 80-83
MAFC II. - Óbudai Kaszások 103-81

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2017.01.15.
(FOTO: Soltész Tamás)


< Vissza