Még a MEFOB-hatás alatt

A miskolci történtek és a fáradság is közrejátszott az EKE-Eger-KOK vereségéhez.

 

Nem mondhatni, hogy fejben mindenki helyrerázódott volna az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabda együttesénél, hiszen néhány napja még a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) miskolci négyes döntőjén nem sok hiányzott a régóta hőn áhított bajnoki cím elhódításához.

 

Az élet viszont az ezüstéremmel záruló esemény után is megy tovább, az NB I/B alsóházi rájátszásának hatodik fordulójában pedig az ellen a SMAFC-NYME ellen kellett javítani, amely társaság otthonában legutóbb tizenkilenc ponttal (81-100) alul maradtak a mieink.

 

Ezúttal Csákvári Csaba hiányában kellett pályára lépni, de az egriek centerén kívül más is hiányzott. Egészen pontosan a frissesség. Szinte végig látható volt a fáradság a csapat teljesítményén, ami leginkább a támadójáték hatékonyságán jött ki.

 

Hiányoztak a pontos kinti dobások, de úgy egyáltalán, nem nagyon klappolt most semmi. Ettől függetlenül az utolsó negyedig szorosan alakult a találkozó, de a soproniak itt úgy el tudtak lépni, hogy a végjátékban már nem lehetett visszaút.

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - A kedden befejeződő MEFOB négyes döntő után két nap pihenőt kaptak a srácok, és igazából pénteken is csak dobóedzést tartottunk. Azt láttam a találkozón, hogy a csapat egyik fele még mindig nem tudta feldolgozni a miskolci eseményeket, a másik pedig teljesen elfáradt már. Beszélgettünk a meccs után, és nem is tudom bántani a fiúkat, mert tényleg kimerültek. Ez most főleg a dobások pontosságán látszott, illetve az utolsó negyeden, amikor már teljesen kifújtunk.

 


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, férfiak, rájátszás a 17-24. helyért, 6. forduló
EKE-Eger-KOK – SMAFC-NYME
66-86 (17-21, 24-20, 14-19, 11-26)
Eger, Eszterházy-csarnok, 50 néző.
V.: Sallai I., Gergely Cs., Lengyel Á.
EKE: Tóth Z. 10/3, CSABÁK 8/3, Illés B. 7, UNGI 12, VARGA I. 18. Cs.: Beák 1, Fülöp G., Szicsák 2, Demeter Á., Szabó G. 2, Veres D., Megyes 6/6. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

Az alsóház 6. fordulójának további eredményei:


Salgótarjáni KSE – Alba Fehérvár II. 100-62 
Óbudai Kaszások – Budafok 101-81
MAFC II. – Bajai Bácska FKE 96-88

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2017.05.21.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza