Megint száz pont fölött

Utolsó módosítás: 2021. január 24.

Az újpesti meccs után, Egerben is több, mint negyven ponttal kaptak ki kosárlabdásaink.

 

Az elmúlt fordulók verhető ellenfelei után, a következő négy játéknapon nem sok esélyt jósoltunk az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabdásainak, már, ami az NB I/B Zöld-csoportját illeti. Az Újpest-MT elleni, hazai fellépéssel legalábbis egy olyan sorozat kezdődött, amely során a tabellán első négy helyezett alakulatával kell farkasszemet nézni.

 

Kezdésként tehát a forduló előtt negyedik pozícióban álló lila-fehérek látogattak az Eszterházy-csarnokba, és miután a két csapat őszi meccsén negyvenöt pontos újpesti siker született, alapvetően nem sok jóra számíthattunk. Már csak azért sem, mert az egriek egyik legjobbja, Máté Balázs térdproblémák miatt nem léphetett parkettre.

 

Ennek ellenére kiválóan sikerült elindítani az összecsapást, igaz, 4-0 után sok minden jót már nem kaptunk. A vendégek a két bekapott kosár után hamar ritmust váltottak, egy 11-0-ás etappal pedig gyorsan el is léptek. Innentől már végig az történt a pályán, amit a negyedik kerületiek akartak, vagyis folyamatosan nőtt a differencia.

Túlzás nélkül, a játék minden szegmensében szemmel láthatóan tapasztalható volt a különbség, egyedül talán Szabó Martin játéka miatt lehettünk boldogok, aki első négy távoli kísérletéből négy triplát szórt. Az ő játékán abszolút érezhető volt az a jó értelemben vett lazaság, amit Váczi Péter a meccs elején elmondott tanítványainak, hiszen egy ilyen ellenféllel szemben mindenféle teher és nyomás nélkül volt szabad pályára lépni.

 

Az egyes jobb EKE-periódusoknak köszönhetően, hiába volt már nagyon komoly hátrányban is az egyetemista gárda, sikerült felzárkózni mínusz tizenhárom pontig (részben a félidő vége előtti 11-0-ás rohanás révén), ennél közelebb azonban már nem. Sajnos idővel a fizikális különbség, és a hosszabb kispad is kidomborodott, amikor pedig az ex-egri Mészáros Bence néhány perc alatt három hármast meg egy kettest is összehozott, már egy kicsit szétesett a házigazda játéka.

 

Így aztán a végjátékban a száz pont is összejött az újpestieknek, akik könnyed győzelmet arattak. A mieinknek egy-két jó egyéni teljesítményen, és viszonylag jobb perióduson kívül legfeljebb annyi örömük lehetett a végén, hogy az őszi találkozóhoz képest, ezúttal négy ponttal kevesebbel kaptak ki aktuális riválisuktól, boldogságot ezzel együtt sem érezhettünk magunkon a közte negyvenegy különbséget nyugtázva.

 

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Tisztában voltunk vele, hogy ilyen meccs lesz, az Újpest nagyon jó erőkből álló együttes, ezért az volt a tervünk, hogy próbáljunk meg addig a nyakukon maradni, amíg tudunk. Ismét voltak jobb periódusaink, a felállt védelemmel szemben pedig egészen jól teljesítettünk. A végén, amikor már elfáradtunk, ellenfelünk pedig kőkeményen letámadott, nagy különbség alakult ki, azonban túl sok jelentőséget nem kell tulajdonítani ennek, hiszen teljesen más célokért küzdünk.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, 17. forduló
EKE-Eger-KOK – Újpest-MT
62-103 (15-26, 20-23, 17-25, 10-29)
Eger, Eszterházy-csarnok, zárt kapuk mögött.
V.: Jurák K., Polonkai B., Rózsavölgyi A.
EKE: Illés B. 2, SZABÓ M. 20/15, Pomázi 8/6, UNGI 14/3, Szicsák 9. Cs.: Bíró B. 7, Mondi, Kátai, Csomor P., Papp B. 2, Sárosi. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

A 17. forduló további eredményei:

 

Pénzügyőr Sportegyesület – Conoil Motax KC Pápa 60-81
Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC – Vásárhelyi Kosársuli 80-92
SMAFC – Ceglédi KE 66-78
Atomerőmű KSE Bonyhád – Békési SzSK 82-76
Óbudai Kaszások – DEAC 23

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2021.01.24.
(FOTO: Balogh Tibor)


< Vissza