Megtört a jég!

Tízpontos EKE-Eger-KOK győzelem a DEAC U23-as együttesével szemben.

 

Minél többet vártunk a 2018-as esztendő első győzelmére, annál édesebb a siker íze. Valahogy így érezhettünk péntek este, amikor a DEAC U23-as alakulata volt a vendég a Leányka úton, az NB I/B-s bajnokság Zöld-csoportjának tizenkilencedik fordulójában.

 

Ősszel nem jártunk jól a hajdúsági társaság elleni meccsel, hiszen akkor 67-58-as hazai siker született. Nem jött jól az a vereség október második felében, mint ahogyan az a zsinórban elszenvedett hat fiaskó sem, ami az eddigi évet jellemezte.

 

Éppen ezért mondta azt a mostani találkozó előtt Váczi Péter, hogy nagyon fontos lenne végre győztesként elhagyni a parkettet. Látszott is a fiúkon már a kezdésnél, hogy nagyon éhesek a sikerre, és ennek megfelelően, hamar magukhoz ragadták az irányítást.

 

A jó startot remekül bizonyította a nyolcadik perc történése, amikor Mészáros Bence második sikeres távoli kísérlete után már kétszámjegyűvé nőtt a differencia (23-13). A folytatás mégsem hozott nagyobb arányú egri vezetést, sokkal kiegyenlítettebbé vált a találkozó.

Komoly, hirtelen érkező gondot jelentett, hogy a hazaiak kezdő centere, Csákvári Csaba nagyon hamar begyűjtött három személyi hibát, emiatt pedig érthető módon, gyorsan a kispadon találta magát. Szerencsére a hosszú sérülése után visszatérő Varga Imre kiválóan vette fel a ritmust, a mellette szintén jól teljesítő Szicsák Bencével karöltve így fontos labdákat szedtek össze a palánkok alatt.

 

A mezőnyben is láthattunk több jó teljesítményt. A már említett Mészáros Bence ponterős játékkal járult hozzá csapata vezető pozíciójához, de Illés Balázs is jó napot fogott ki. A kispadról érkezők közül Pomázi Partik hármasai a lehető legjobb pillanatban jöttek, hiszen a harmadik negyed – szokásosan – megint nem sikerült jól.

 

Szerencsére azonban a holtpontnak ezúttal nem voltak súlyos következményei, hiszen az utolsó felvonás csak egyetlen pontos debreceni vezetéssel indult. Innentől kezdve viszont nagyot mentek az egriek, akik az utolsó percekre ismét tízpontosra növelték előnyüket.

 

A mérkőzés alakulása alapján ennél szorosabb végjátékra lehetett számítani, de szerencsére a komoly izgalmak most elkerülték a nézőket. A végén jogosan járt a taps a fiúknak, akik nehéz és fontos meccset nyertek meg. Most már csak abban bízunk, a folytatásban nem kell ennyit várni a következő győzelemre...

 

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Már az előző héten is pozitív volt a társaság, és a két vereség ellenére is elégedett lehettem a játékosaimmal. Most végre megtört a jég, ráadásul egy olyan ellenféllel szemben, amely a lehető legerősebb felállásában érkezett hozzánk. Attól függetlenül, hogy U23-as ellenféllel játszottunk, el kell mondani, hogy a csapat fele a DEAC A-csoportos együttesénél készül, tehát igen erős rivális volt a vendégünk. A csapat tartását igazolja, hogy Csákvári Csabára gyors három hibája után, szinte egyáltalán nem számíthattunk, és így is sikerült megoldanunk a center posztot. Sok jó egyéni teljesítményünk volt, és úgy gondolom, megérdemelten nyertünk. Bízom benne, hogy ez a siker ad majd nekünk egy kis lendületet, és jövő szerdán az Óbudai Kaszások otthonában is jó eredményt tudunk majd elérni.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, 19. forduló
EKE-Eger-KOK – DEAC U23
86-76 (28-20, 16-20, 15-20, 27-16)
Eger, Eszterházy-csarnok, 100 néző.
V.: dr. Mészáros B., Sallai I., Lengyel Á.
EKE: MÉSZÁROS B. 20/9, Szabó G. 8/3, ILLÉS B. 17, SZICSÁK B. 17, Csákvári 3. Cs.: Veres D., Kiss B. 4/3, Ungi 2, VARGA I. 3, Megyes, POMÁZI 10/6, Horváth R. 2. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

A 19. forduló további eredményei:


Ford Ivanics-Budafok – Salgótarjáni KSE 81-69
Bajai Bácska FKE – BKG-Príma SE 84-94
Óbudai Kaszások – Motax-Pápai KC 87-97
Falco KC Szombathely U23 – Sopron KC-Sportiskola 
Alba Fehérvár II. – SMAFC 

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2018.02.24.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza