Most rosszul sült el az utolsó negyed

Mégsem zárja ötven százalékos mérleggel az évet az EKE-Eger-KOK.

 

Kiválóan kezdte idei utolsó bajnoki mérkőzését az EKE-Eger-KOK NB I/B-s férfi kosárlabdacsapata, a Budapesti Honvéd SE otthonában lejátszott találkozón ugyanis folyamatosan előnyben szerepelhetett.

 

Pedig előzetesen egy nagyon kemény összecsapásra lehetett számítani, hiszen a fővárosiak saját otthonukban remek eredményeket értek el az idei szezonban. Eddig mindössze egyszer kaptak ki otthon, akkor is mindössze egyetlen ponttal, tehát igenis komoly fegyverténynek tűnt, hogy egészen az utolsó negyedig vezetni tudtak az egri egyetemisták.

 

A találkozó közepén több esetben is bőven a tízpontos különbség fölött jártak Csákvári Csabáék, mondhatni, tényleg kiválóan kontrollálták az összecsapást. Csakhogy a záró felvonás már nem sikerült ennyire jól.

Sajnos a támadójátékban egyre több pontatlan megoldás született, és a befejezések is hibásra sikeredtek. Ezzel szemben a Honvéd folyamatosan lépett el vendégétől, és bár a végjátékban még egyszer sikerült közel érnie ellenfeléhez az EKE-nek, a vége mégis tíz pontos vereség lett, ami a játék összképe alapján mindenképp túlzónak mondható.

 

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - A meccs végére kicsit felőrölt minket ellenfelünk, ami ugyanis az elmúlt három mérkőzésünkön pozitívumként jelent meg, az most nem működött, a végén nem tudtunk megújulni. Ettől függetlenül egy jó meccset játszottunk az otthon nagyon erős Honvéd vendégségében, és mindent összevetve, bár kikaptunk, ezen kívül nem lehetek elégedetlen a fiúk teljesítménye miatt.

 


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, férfiak, kelet, 10. forduló
Budapesti Honvéd SE – EKE-Eger-KOK
86-76 (20-22, 23-28, 21-15, 22-11)
Budapest, 200 néző.

V.: Jurák K., Menyhárt F., Nepp L.
EKE: TÓTH Z. 24/18, Csabák 3, Jakab Zs. 14/9, ILLÉS B. 16, CSÁKVÁRI 5. Cs.: Szabó G. 3/3, VARGA I. 8, Ungi 3/3. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

A 10. forduló további eredményei:


DEAC – Salgótarjáni KSE 95-54
MEAFC – Nagykőrösi Sólymok KE 77-78
Óbudai Kaszások – Tiszaújvárosi Phoenix KK 82-71
Vásárhelyi Kosársuli – Nyíregyháza Blue Sharks 90-75
Calle Pubfood Békés – MAFC II.

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2016.12.17.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza