Negyedikre sem

Utolsó módosítás: 2019. október 14.

Továbbra is várni kell az EKE-Eger-KOK idei első győztes bajnoki mérkőzésére.

 

Négy nappal azután, hogy a hétközi, Óbudai Kaszások elleni, idegenbeli találkozót balszerencsés módon veszítette el az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabda együttese, vasárnap újabb mérkőzés szerepelt a programban. Az NB I/B Zöld-csoportjának negyedik fordulójában ezúttal a KTE-Duna Aszfalt U23-as csapata látogatott a hevesi megyeszékhelyre.

 

Előzetesen ezúttal sem lehetett könnyű ütközetre számítani, mivel a kecskeméti „fiatalok" egyáltalán nem gyengültek az előző szezonhoz képest. Közülük öten fixen az A-csoportot gárdához tartoznak, Chester Lewis személyében pedig egy olyan játékos is pályára léphetett, aki már tényleg sok időt tud parketten tölteni az első osztályban.

Imént említett játékos a Leányka úton is bebizonyította tehetségét, hiszen végig ponterősen kosárlabdázott. Rajta kívül is sok remek teljesítményt láthattunk vendég oldalon, amit kezdetben még sikerült ellensúlyozniuk a hazaiaknak. Az első öt percben felváltva vezettek a felek, onnantól kezdve viszont folyamatosan lépett meg ellenfelétől az alföldi alakulat.

 

Sajnos fordulás után sem sikerült sokat változtatni a találkozó alakulásán, a harmadik negyed végére már húszpontos előny fölött jártak a vendégek. Ennél a pontnál gyakorlatilag véget is ért a meccs, egyedül már csak az maradt kérdés, hogy eléri-e a száz pontot a KTE, vagy sem. Végül ez nem jött össze a kecskemétieknek, ettől függetlenül nem sokáig volt kérdés, melyik csapat győzelmével ér véget a mérkőzés.

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Az első tizenöt percben még nagyjából jól tartottuk magunkat, onnantól viszont hamar eldőlt a meccs. Hazai környezetben nem kaphatunk kilencvenöt pontot, mert azzal nem lehet mérkőzést nyerni. Eddig sem voltunk könnyű helyzetben, ezután is ez lesz a helyzet, az pedig ezúttal is látszott, hogy irányító nélkül teljesen más ez a játék.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, 4. forduló
EKE-Eger-KOK – KTE-Duna Aszfalt U23
72-95 (18-24, 16-29, 20-20, 18-22)
Eger, Eszterházy-csarnok, 50 néző.
V.: Gaál I., Kruk M., Polonkai B.
EKE: Illés B. 4, Szatmári 4, UNGI 17/6, MÁTÉ 18/9, Horváth R. 4. Cs.: Szabó M. 2, Steier, Kátai, Szicsák 2, Pomázi 3/3, Papp B. 14/9, Varga I. 4. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

A 4. forduló további eredményei:


Tiszaújvárosi Phoenix KK - Ceglédi KE 70-86
SMAFC - Szolnoki Olajbányász U23 65-64
Knipl Kft. Bonyhádi KSE - DEAC U23 80-57
Pécsi NKA - OMNIA Pub&Food Békés 95-67
Concordia Motax KC Pápa - Vásárhelyi Kosársuli 80-73
Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC - Óbudai Kaszások 88-76

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2019.10.13.
(FOTO: Kakuk Dániel)


< Vissza