Nem adott esélyt a Cegléd

Utolsó módosítás: 2019. október 06.

Huszonhárom pontos vereséggel mutatkozott be hazai pályán az EKE-Eger-KOK.

 

Nem sikerült borítani a papírformát, hiszen magabiztos, nagyarányú győzelmet aratott a Leányka úton a bajnokaspiránsnak tartott Ceglédi KE férfi kosárlabdacsapata. Az NB I/B Zöld csoportjának második fordulójában mutatkozott be saját közönsége előtt az EKE-Eger-KOK együttese, és nagyjából két és fél negyeden keresztül sikerült is tartania a lépést ellenfelével.

 

Azzal az ellenfelével, amely soraiban ismerős arcokat is felfedezhettünk. A korábban éveket az egyetemistáknál lehúzó irányító Tóth Zoltán, valamint a center Csákvári Csaba is ceglédi színekben tért vissza ugyanis korábbi egyesületéhez, ezért már a bemelegítés perceiben is sok tekintetet vonzott a két játékos pályára lépése.

Ahogyan aztán fentiekben is említettük, meglehetősen szoros csatát hozott az első félidő, hiszen az első tíz percet négy, a másodikat még ennél is kevesebbel, három ponttal veszítették el az egriek. Fordulás után aztán előbb-utóbb elkezdett egyre inkább távolodni a vendég gárda, ami azért előzetesen várható volt.

 

A nagyobb variációs lehetőségekkel rendelkező ellenfélnél kiváló kézzel megáldott játékosokból, és magas centerekből is bőven akadt, így igazából, mire elkezdődött az utolsó felvonás, már nem lehetett izgulni. Összességében papírforma eredmény született, és bár a vereség soha nem jó, az egyetemistáknak nem feltétlenül a Ceglédet kell idén legyőzniük.

 

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Ez a Cegléd negyedenként öt-hat ponttal jobb nálunk, ezért összességében reális eredmény született. Én inkább a csapatjáték hiánya miatt vagyok kicsit csalódott, mert ilyen téren jobb teljesítményt vártam. Bízom benne, hogy a folytatásban ez változik.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, 2. forduló
EKE-Eger-KOK – Ceglédi KE
63-86 (14-18, 23-26, 14-24, 12-18)
Eger, Eszterházy-csarnok, 100 néző.
V.: Lengyel Á., Józsa A., ifj. Marton P.
EKE: Szabó M. 3/3, Papp B. 8/6, Máté 18/3, Ungi 8, Varga I. 1. Cs.: Steier 5/3, Frey, Beák 1, Szicsák 4, Kátai, Szatmári 8/6, Illés B. 7. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

A 2. forduló további eredményei:


Vásárhelyi Kosársuli - Újpest-MT 67-87
Pécsi NKA - Tiszaújvárosi Phoenix KK 85-73
Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC – SMAFC 65-82
Knipl Kft. Bonyhádi KSE - Óbudai Kaszások 95-96
Concordia Motax KC Pápa - OMNIA Pub&Food Békés 96-76
KTE-Duna Aszfalt U23 - DEAC U23 68-51

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2019.10.06.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza