Nem bírtunk a békési triplákkal

Utolsó módosítás: 2020. március 05.

Fontos hazai mérkőzést veszítettek el az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabdásai.

 

A Békés elleni hétközi bajnoki esetében előzetesen olyan összecsapásra készültünk, amely kizárólag a tabellán elfoglalt helyezések alapján akár nyerhető is lehetett volna. A tizenötödik EKE-Eger-KOK férfi kosárlabdásai legalábbis a közvetlenül előtte található riválisukat látták vendégül a Leányka úton.

 

Mindenképp hátráltató tényezőt jelentett, hogy a szezon egyik legegyenletesebb teljesítményét nyújtó egri játékosa, Papp Bendegúz betegség miatt nem vehetett részt a találkozón, ami összességében meg is látszott a társaság produkcióján. Sajnos hiányzott az a fajta szellem a parkettről, amivel igazán eredményesek tudtak volna lenni az egyetemisták, így a békésiek viszonylag hamar elhúztak vendéglátójuktól.

Visszakanyarodva még a meccs elejére, nem várt közjáték okozott némi fennakadást. A nagy eredményjelző nem nagyon akarta az igazat, így azt nem is lehetett használni. Mivel a kis táblán csak az eredmény és a negyedekből hátralévő idő volt megjelenthető, így a zsűri asztalnál kézi időméréssel zajlott a támadóidő megállapítása, aminek állásáról egy ember mindig a bekiabálás módszerével tájékoztatta a csapatokat.

 

Szóval nem volt egyszerű így sem ez a mérkőzés, pláne, hogy a rivális ötvenkét százalékosan dobta a távoliakat. A tizennégy békési triplával még akkor is nehéz lett volna mit tenni, hogyha a mieink is pontosan céloztak volna, ám mivel ezen a napon nem igen sült szinte semmi, végeredményben egyértelmű vereség lett a vége.

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Ismét vissza kell találnunk ahhoz a játékhoz, amivel eredményesek tudunk lenni, mert ugyan ezen a meccsen nem is azt játszottuk, amit korábban, de már Szolnokon is rossz jeleket láttam. Továbbra sem dolgozhatunk bő kerettel, ennyien vagyunk, így kell megoldanunk ezt a szezont, úgyhogy elsősorban saját magunkat kell kihúznunk a bajból.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, 25. forduló
EKE-Eger-KOK – Omnia Pub&Food Békés
63-90 (18-27, 18-25, 9-14, 18-24)
Eger, Eszterházy-csarnok, 100 néző.
V.: Gaál I., Józsa A., Makrai M.
EKE: Szigedi 7, Szabó M. 15/9, Illés B. 6, Máté 4, Szicsák 12. Cs.: Pomázi 8/6, Szatmári 4, Ungi 3/3, Horváth R. 4, Mohamed, Frey. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

A 25. forduló további eredményei:


Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC - Szolnoki Olajbányász U23 92-81
Vásárhelyi Kosársuli - KTE-Duna Aszfalt U23 85-97
DEAC U23 - Tiszaújvárosi Phoenix KK 100-90
Knipl Kft. Bonyhádi KSE - Újpest-MT 62-70
Concordia Motax KC Pápa - Óbudai Kaszások 65-56
Pécsi NKA – SMAFC

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2020.03.05.
(FOTO: Balogh Tibor)


< Vissza