Nem ízlett a bírói felfogás

Csak a második félidőben sikerült alkalmazkodniuk férfi kosárlabdásainknak.

 

Tavaly kiélezett, már-már feszült mérkőzéseket játszott egymással az EKE-Eger-KOK, valamint az Óbudai Kaszások férfi kosárlabdacsapata, és idén sem volt ez másképp az NB I/B Zöld-csoportjának legutóbbi játéknapján.

 

A fővárosban lebonyolított összecsapáson egyértelműen a házigazda kezdett jobban. Az előző, Újpest elleni meccshez képest elég rossz dobószázalékkal kezdtek az egriek, amit hűen bizonyít is az összesen szerzett kilenc pont. Bezzeg a Kaszások nem ragadtak be így a rajtnál, és a nagyszünetre szépen el is húztak.

 

Az, hogy ilyen egyértelműen alakult a találkozó az első két negyedben, abban az is közrejátszott, hogy elég érdekes felfogásban vezették a meccset a játékvezetők. Mire aztán az egyetemisták alkalmazkodtak ehhez, már a harmadik játékrészben jártunk, ugyanakkor komoly hátrányt kellett volna ledolgozni.

 

A második félidőt egyébként sikerült is megnyernie Váczi Péter tanítványainak, de az első két felvonásban összeszedett hátrány sajnos túl nagynak bizonyult, így nem sikerült utolérni az óbudaiakat. A fiúkat ezzel együtt sem lehet bántani, mert az utolsó pillanatokig küzdöttek, ami azonban ezen a napon nem párosult sikerrel.

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Nagy tanulsága a mérkőzésnek, hogy nem szabad eltelnie egy félidőnek ahhoz, hogy alkalmazkodni tudjunk az aktuális játékvezetői felfogáshoz. A második félidőben felvettük a kesztyűt és akkor már jó teljesítményt nyújtottunk. Azt mondjuk most sem értem, hogy Varga Imi hogy kaphatott centerpozíciós játékból három támadóhibát is. Ezzel gyakorlatilag az ő játékát kivették a mérkőzésből. Nem csüggedünk, mert látható, hogy az idei Egert nem lehet megtörni, utolsó csepp vérünkig harcoltunk és ezért dicséret illeti a srácokat. Jön a Salgótarján, győzelemre készülünk.


 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, 5. forduló
Óbudai Kaszások – EKE-Eger-KOK
78-65 (22-9, 21-15, 22-18, 13-23)
Budapest, 100 néző.
V.: Benedek Sz., Pécsi Z.
EKE: MÉSZÁROS B. 16/6, Papp B., MÁTÉ 26/6, SZICSÁK 4, Varga I. 12. Cs.: Ungi 6, Pomázi, Megyes, Kis B., Steier 1, Szabó G. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

A 5. forduló további eredményei:


Tiszaújvárosi Phoenix KK – SMAFC 87-49
Vásárhelyi Kosársuli – Concordia Motax KC Pápa 92-80
Salgótarjáni KSE – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győr KC 115-84
Bajai Bácska FKE – Alba Fehérvár II. 90-69
DEAC U23 – Újpest-MT 78-87

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2018.10.22.
(FOTO: kosarsport.hu)


< Vissza