Nem jött be a hosszabbítás

Utolsó módosítás: 2019. november 19.

Hiába vezettek négy ponttal is a ráadásban, végül mégis vereséget szenvedtek kosárlabdásaink.

 

Nem sok idő állt rendelkezésre a vasárnapi, tiszaújvárosi mérkőzés után, szerda este ugyanis már újabb bajnoki szerepelt az EKE-Eger-KOK programjában. A férfi kosárlabda NB I/B Zöld-csoportjának kilencedik fordulójában a Szolnoki Olajbányász U23-as csapata látogatott a Leányka útra, ahol mindenképpen hazai sikerben reménykedtünk.

 

Nem segítette a helyzetet, hogy amint arról beszámoltunk, a hétvégi meccsen Varga Imre súlyosnak tűnő sérülést szenvedett. Azóta megtudtuk, az elsődleges orvosi vizsgálatok keresztszalag-szakadást sejtetnek, ám a pontos diagnózis felállításához szükség van az MRI-vizsgálatra. Akárhogy is, egyik legjobbja nélkül kellett felvennie a versenyt a házigazdának.

Az első negyed meglehetősen szorosan alakult, ám a folytatásban fokozatosan növelte előnyét a vendég gárda. A legnagyobb különbség a közte tizenkettő volt, innen azonban sikerült még visszajönniük az egrieknek. Szorosan alakult a játék fordulás után is, kevesebb, mint négy perccel a vége előtt pedig Papp Bendegúz triplájával hosszú idő után újra itt volt az előny (60-57).

 

Ekkor úgy tűnt, meglehet a meccs, a szolnokiak ugyanakkor nem adták fel, és újból átvették a vezetést. Papp Bendegúznak fontos szerep jutott a találkozón, hiszen az utolsó minutumban három büntetőt is értékesíteni tudott, ami, mint utóbb kiderült, hosszabbítást ért.

 

Jöhetett így a ráadás, vagyis az idegek harca. Itt aztán megint sikerült jobban kezdeni, már négy ponttal is vezetni tudtak Illés Balázsék, amiért viszont az utolsó három percben már nem született több hazai kosár, így nem sikerült megnyerni a mérkőzést. Nagyot küzdöttek ugyan az egyetemisták, de ez most nem párosult eredményességgel, így fájó vereséget vagyunk kénytelenek elkönyvelni.

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Az utolsó leheletünkig küzdöttünk. El kell ismerni, hogy nem játszottunk jól. Lepattanózásban és kinti dobóformában mindenképpen fejlődnünk kell. Amennyiben ezeken a területeken jobban muzsikáltunk volna, akkor a mostani meccs is meglett volna.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, 9. forduló
EKE-Eger-KOK – Szolnoki Olajbányász U23
70-74 (15-20, 17-18, 18-15, 16-13, 4-8) h.u.
Eger, Eszterházy-csarnok, 100 néző.
V.: Balogh Gy., Sentényi B., dr. Stánicz P.
EKE: Illés 11, Szabó M. 2, Papp B. 23, Máté 11/3, Horváth R. 7. Cs.: Szicsák 16, Szatmári, Ungi, Steier, Frey. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

A 9. forduló további eredményei:


DEAC U23 - Pécsi NKA 47-78
Vásárhelyi Kosársuli - Óbudai Kaszások 92-63
Concordia Motax KC Pápa - Ceglédi KE 61-64
Knipl Kft. Bonyhádi KSE - Omnia Pub&Food Békés 87-80
Újpest-MT - KTE-Duna Aszfalt U23 86-66
Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC - Tiszaújvárosi Phoenix KK 93-63

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2019.11.14.
(FOTO: Balogh Tibor)


< Vissza