Nem sültek a triplák

Utolsó módosítás: 2021. február 08.

Amikor nagyon kellett volna, az utolsó negyedben semmi nem akart összejönni.

 

 

Február első hétvégéjén ismét hazai környezetben szólította a menetrend pályára az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabda együttesét, a Békési SzSK elleni összecsapáson ugyanakkor ismét nem sikerült jó ritmusban elkapni a rajtot. Túlzottan jó emlékeket sem ápolhattunk a riválisról, ősszel legalábbis úgy nyert huszonegy ponttal (100-79), hogy huszonkét triplát vágott a mieink gyűrűjébe.

 

A szerkezetileg nem túlzottan magas, ám dobásainak pontosságáról annál inkább ismert békésiek Egerben is jobban startoltak, viszonylag hamar kétszámjegyű különbséget alakítottak ki. Sajnos az egyetemisták sem támadásban, sem védekezésben nem találták a megfelelő játékot, így a hátrány folyamatosan nőtt.

 

Váczi Péter sokáig próbálta megtalálni azt az öt emberét, akiknek szerepeltetése hatékony fegyvert jelenthet a vendégek ellen, de igazából csak a harmadik negyed jelentett igazi áttörést. Azt az első félidő zárszójaként mindenképp meg kell említeni, hogy úgy alakult ki féltávnál tizenhat pontos hátrány, hogy Illés Balázs a dudaszó pillanatában saját térfeléről vágott be egy fantasztikus hármast.

Aztán a nagyszünetet követően, tényleg elkezdett sokkal jobban muzsikálni a házigazda. Mindez nagy részben volt köszönhető, az elmúlt meccseken, az őszi remek formához képest haloványabb teljesítményt nyújtó Szicsák Bencének, aki egy szemvillanás alatt hátára vette a csapatot.

 

Ekkoriban sikerült is megtalálni azt az ötöst, amely ellen, ha nem is vált teljesen tehetetlenné a Békés, de mégis jóval kiegyenlítettebb játék alakulhatott ki. Mindennek köszönhetően, sikerült is a korábbi legnagyobb, mínusz tizenkilences hátrányt egészen közte hétig csökkenteni.

 

Igen ám, csakhogy az utolsó felvonásban szinte semmi nem akart összejönni. Az első félidő öt sikeres távoli kísérlete után, fordulás után mindössze egyetlen hárompontosa volt a hazai társaságnak, vagyis hiába próbálkozott becsülettel, az igyekezet nem járt sikerrel. A vége így megint nem lett szoros, sőt, a különbség is ismét kétszámjegyűvé vált.

 

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Előzetesen sem számíthattunk könnyű mérkőzésre, ugyanis azt gondolom a Békésről, hogyha valaki ellen nagyon nem szeretünk játszani, akkor ez a mostani riválisunkra igaz. Ismét nem kezdtünk jól, aztán újbóli szokásunk szerint, sikerült feljavulnunk, a felzárkózás azonban sok energiánkat emésztette fel, ezért az ennél is szorosabb meccsre már nem maradt erőnk.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, 19. forduló
EKE-Eger-KOK - Békési SzSK
66-79 (12-24, 22-26, 20-11, 12-18)
Eger, Eszterházy-csarnok, zárt kapuk mögött.
V.: Csabai-Kaskötő B., Menyhárt F., Földi L.
EKE: Illés B. 7/3, Csomor P. 6, Máté 6, Ungi 12/6, SZICSÁK 21. Cs.: Papp B. 5/3, Pomázi 4/3, Bíró B. 2, Mondi 3/3, Kátai, Sárosi. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

A 19. forduló további eredményei:

 

Pénzügyőr Sportegyesület – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 99-54
Vásárhelyi Kosársuli – Conoil Motax KC Pápa 92-91
Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC – Óbudai Kaszások KA 75-79
Újpest-MT – Ceglédi KE 92-76

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2021.02.07.
(FOTO: Balogh Tibor)


< Vissza