Nem volt esély Békésen

Utolsó módosítás: 2019. november 19.

Egy híján száz pontot kapott idegenben Váczi Péter sérülésektől tizedelt együttese.

 

Úgy tűnik, bőven hagyott nyomot a szerda esti, hosszabbítás után elveszített mérkőzés az EKE-Eger-KOK életében, három nappal az NB I/B Zöld-csoportjának hétközi fordulóját követően, Békésen sem sikerült jó eredményt elérni.

 

Már az előjelek sem tűntek jónak, hiszen a szolnoki fiataloktól elszenvedett vereség után sem léphettek pályára többen a csapatból. Varga Imrére ugyebár úgy néz ki, hosszabb ideig nem számíthat a szakvezetés, és a hét folyamán Ungi Keve is újra a maródiak listájára került egy edzésen elszenvedett ujjtörés miatt.

 

Így aztán a vasárnap délutáni találkozón több fiatal neve is bekerült a jegyzőkönyvbe, mint például Kiss Benjáminé, aki a meccs végjátékában lehetőséget is kapott. Mindezt csak azért jegyezzük meg, mert a fiatal egri játékosnak ez volt az első felnőtt mérkőzése az NB I/B-ben, más kérdés, hogy sok örömet ő sem találhatott benne.

 

Az összecsapás legalábbis úgy zajlott, hogy rajtcél-győzelmet arattak a hazaiak. Ritka az, amikor szinte egy percre sincs esélyük az egyetemistáknak, de ez ma egy ilyen fellépés volt. Igazából még csak különösen jó egyéni teljesítményt sem lehet kiemelni a látottak alapján, az egy híján száz kapott pont pedig továbbra is a védelmi aggályokat erősíti meg. Egy biztos, nincs könnyű helyzetben a társaság, amely legközelebb az egyik bajnokesélyes Újpestet látja vendégül.

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Ritkán volt még eddig ilyen a szezonban, de ma egyáltalán nem volt esély, simán kikaptunk. Egy negyedünk volt, amit döntetlenre hoztunk, a többit mind elveszítettük. Támadásban még megdobtuk, amit tudtunk, de védekezésben megint nagyon sok pontot kaptunk. Sérültjeink miatt most már tényleg nagyon érezhető, hogy rövid a kispadunk, ami miatt egyre nehezebb helyzetben vagyunk.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, 10. forduló
Omnia Pub&Food Békés – EKE-Eger-KOK
99-72 (21-15, 28-19, 25-25, 25-13)
Békés, 150 néző.
V.: Józsa A., Kruk M., Jankovics V.
EKE: Illés B. 13, Szabó M. 11/9, Steier 6/, Papp B. 17/6, Máté 4. Cs.: Szatmári, Kiss B., Horváth R. 4, Szicsák 14, Frey 3/3. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

A 10. forduló további eredményei:


Szolnoki Olajbányász U23 - Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 51-81
Óbudai Kaszások - Concordia Motax KC Pápa 79-59
Újpest-MT - Knipl Kft. Bonyhádi KSE 82-73
KTE-Duna Aszfalt - Vásárhelyi Kosársuli 69-65
Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub - DEAC U23 55-57

SMAFC - Pécsi NKA 

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2019.11.17.
(FOTO: Balogh Tibor, archív)


< Vissza