Nincs változás

Utolsó módosítás: 2021. január 15.

Hiába volt közel a győzelem Győrben, most is sok volt a kapott pont az első félidőben.

 

Az előző heti két hazai fellépést követően, idegenben folytatta bajnoki szereplését az EKE-Eger-KOK együttese. Előzetesen az elmúlt évek alapján, „kedvenc" ellenfélről is beszélhettünk volna az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC személyében, hiszen az előző két bajnokságban idegenben nyerni tudtak a mieink.

 

Ezúttal is közel állt a győzelemhez Váczi Péter alakulata, ám, mint az elmúlt fordulókban, most is a hátsó alakzat okozta a társaság vesztét. Gondolunk itt arra, hogy ismét nem sikerült jól megszervezni a hátsó alakzatot az első két negyedben, ami több, mint ötven kapott pontot jelentett a térfélcseréig.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezúttal nem került akkor hátrányba az egri csapat, mint az elmúlt időszakban, így alapvetően a védelem feljavulása esetén bízhattunk még a fordításban. Össze is jött ez a vendégeknek, méghozzá az utolsó felvonásban, amikor már nagyon kevés idő maradt hátra a meccsből.

 

Számszerűen ez annyit tesz, hogy kevesebb, mint négy minutummal a vége előtt, Csomor Péter kettő plusz egyes akciójával 70-71-et mutatott az eredményjelző. Ekkor azt hittük, a rossz kezdés ellenére is meglehet a hőn áhított diadal, csakhogy a házigazda a végjátékban teljesen váratlant húzott.

 

Gondolunk itt arra, hogy addig az egész találkozón összesen három sikeres távoli kísérlete volt a Győrnek, amit az utolsó két percben megduplázott. Az utolsó percbe lépve, újra hat ponttal léptek el a hazaiak, ami már elegendőnek is bizonyult a győzelemhez. Érdekes dolog ez a hárompontos mutató, már csak azért is, mert végig jobban állt ebben az EKE (összesen tizenhármat dobott), sőt! Az extrát játszó, végül harmincöt pontig jutó Máté Balázs egymaga több triplát szórt, mint a komplett ellenfél, azonban ez sem volt elég a boldogsághoz.

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Az első félidőben ötvenkettő, a másodikban harmincöt pontot kaptunk. Ez túl nagy különbség. Erre kellene valami megoldást találni a jövőben, vagyis elsősorban megtalálni az okokat, miért változik ekkorát a játékunk fordulás után, és miért nem lehet így kezdeni. Most jönnek az élcsapatok, akik ellen alapvetően nem sok esélyünk lesz. Majd kipróbálunk egy-két taktikai újdonságot, aztán meglátjuk, a folytatásban milyen teljesítményre leszünk képesek.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, 16. forduló
Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC – EKE-Eger-KOK
87-80 (27-22, 25-21, 16-16, 19-21)
Győr, Széchenyi István Egyetemi Csarnok, zárt kapuk mögött.
V.: Szalai Zs., Esztergályos R., Máté K.
EKE: Illés B. 8, Pomázi 7/6, SZABÓ M. 10/6, MÁTÉ 35/21, Szicsák 5. Cs.: Mondi 5/3, Csomor P. 5, Bíró B. 2, Kátai 3/3. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

A 16. forduló további eredményei:

 

Ceglédi KE – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 95-58
Conoil Motax KC Pápa – DEAC U23 93-72
Békési SzSK – SMAFC
Pénzügyőr Sportegyesület – Vásárhelyi Kosársuli

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2021.01.15.
(FOTO: kosarsport.hu)


< Vissza