Nyerhető meccs ment el

Utolsó módosítás: 2020. február 02.

A rossz dobószázalék a DEAC fiataljai ellen is döntőnek bizonyult.

 

Ahogyan napokkal korábban említettük, ezen a héten két hazai fellépés várt az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabda együttesére az NB I/B Zöld-csoportjában, ráadásul két olyan ellenféllel szemben, amelyek alkalmával a győzelemre is volt esély.

 

Ehhez képest a szerdai, Bonyhád elleni találkozón gyakorlatilag a meccs elejétől kezdve alig volt esély, és végül sima vereség is lett a vége. Ezek után vasárnap késő délután az a DEAC U23 érkezett a Leányka útra, amely fel tudott volna állni a mostaninál jóval erősebb sorral is, igaz, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) korábbi egymás elleni csoportmérkőzésén ugyanezzel az összeállítással egyszer már legyőzte a vasárnapi házigazdát.

 

Szóval alapvetően bizakodhattunk, de intő jel is volt bőven a mostani ütközet előtt. Az, hogy két, finoman fogalmazva sem a felsőházért vetélkedő alakulat nézett egymással farkasszemet, már az első percekben kiderült, lévén elég pontszegényen kezdtek a felek. Ettől függetlenül szorosan alakult az összecsapás.

Hogy ez mennyire igaz, arra jó példa, hogy az addigi legnagyobb különbség másfél perccel a nagyszünet előtt alakult ki az együttesek között, amikor két vendég távoli jóvoltából 30-34 szerepelt a táblán. Más kérdés, hogy gyorsan jött az egyenlítés, de féltávnál így is kétpontos debreceni fórt jegyezhettünk fel.

 

Fordulás után sem nagyon akartak belejönni a játékosok, rengeteg technikai hibát láthattunk a mezőnyben is, és hát az igazat megvallva, a dobások statisztikai mutatóinak számai sem verték az eget. Az alacsony színvonal ellenére, továbbra is szoros volt a csata, és ez még azután is így volt, amikor a harmadik felvonás első felében Illés Balázs előbb egy kérdőjeles faultot követően technikai hibát szedett össze reklamálás miatt, majd ezt egy obszcén kifejezéssel kizárással tetézett. Persze, érthető a játékosok indulata, amikor ennyire nem megy a szekér, mindenesetre az egriek nullás mezszámot viselő kosárlabdása rosszkor veszítette el a fejét, ami miatt bizonyosan készülhet az eltiltásra.

Az utolsó etap ennek ellenére is mínusz kettes állásról kezdődhetett, viszont itt percekig egyik oldalon sem esett labda a gyűrű szájába. A már-már zavarba ejtően hosszú holtpontról végül a DEAC fiataljai mozdultak el előbb, akik növelni tudták előnyüket, a végjátékban pedig el is döntötték a mérkőzés sorsát.

 

Összességében megint mérgesen távozhattunk az Eszterházy-csarnokból, mert nem kellett volna sokkal több jó egyéni teljesítmény, vagy fogalmazzunk úgy, egyáltalán jó teljesítmény ahhoz, hogy ezt a riválist két vállra lehessen fektetni. Így viszont maradt ismét a vereség, és ezzel együtt az a sötét alagút, amelynek végén továbbra is nagyon halványan látszik csak az a bizonyos fény...

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Addig, amíg Papp Bendegúz az egyetlen olyan játékosunk, aki kívülről veszélyes, addig nagyon nehéz feladatot jelent mérkőzést nyerni. A mai napon volt az ellenfélnél egy szakasz, amikor nyolc-tíz támadáson keresztül nem tudott pontot szerezni, oda-vissza rohangáltak ekkor a csapatok, csak éppen mi sem dobtunk kosarat. Egész egyszerűen középtávoli dobások, és triplák tömkelege is kevés, nem juttatjuk el a centerig a labdát, dinamikában kevesek vagyunk, úgyhogy így tényleg nagyon nehéz a dolog.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, 21. forduló
EKE-Eger-KOK – DEAC U23
67-75 (16-14, 20-24, 18-18, 13-19)
Eger, Eszterházy-csarnok, 50 néző.
V.: Szakáll I., dr. Domán I., Polonkai B.
EKE: Szigedi 2, PAPP B. 15/6, Szatmári R. 1, Szicsák 11, Horváth R. 7. Cs.: Illés 4, Mohamed, MÁTÉ 14/6, Ungi 2, Szabó M. 6/6, Steier 5/3. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

A 21. forduló további eredményei:


Vásárhelyi Kosársuli - Pécsi NKA 84-73
Omnia Pub&Food Békés - Ceglédi KE 90-103
Óbudai Kaszások - Szolnoki Olajbányász U23 78-61
Újpest-MT – SMAFC 80-76
KTE-Duna Aszfalt U23 - Tiszaújvárosi Phoenix KK 70-75

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2020.02.02.
(FOTO: Balogh Tibor)


< Vissza