Öt percen ment el

Hiába játszottak sokáig jól férfi kosarasaink, egy kisiklás eldöntött mindent.

 

Egy héttel a listavezető Bajai Bácska FKE elleni győztes találkozó után, újabb nehéz mérkőzés várt az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabda gárdájára, hiszen az NB I/B Zöld-csoportjában szintén élcsapatnak számító Vásárhelyi Kosársuli otthonába kellett utazni.

 

Változást jelentett az előző meccshez képest, hogy egy hiányzóval már kiegészültek az egyetemisták, nevezetesen a hosszú idő óta harcképtelen Szicsák Bencével. A visszatérés margóján azért meg kell jegyeznünk, hogy túlzottan sok játékpercet még nem tudott pályán tölteni a fiatal center, de legalább már ott volt a többiek között, ami mindenképp pozitívum.

 

Ami a játékot illeti, egészen szoros első két negyedet láthatott a közönség, amely végén a mieink vezettek. Ekkor jogosan reménykedhettünk abban, hogy esetleg idegenben gyűjt be komoly skalpot a társaság, igen ám, csak a harmadik felvonásban jött a fekete leves.

 

A huszonötödik és harmincadik perc között elég súlyos hullámvölgybe kerültek a vendégek, aminek az lett az eredménye, hogy a házigazda több mint tíz ponttal el tudott húzni. A záró játékrészben aztán hiába állt vissza a korábban beállt szoros játék, a különbséget már nem sikerült ledolgozni. Mindennek tükrében megállapíthatjuk, gyakorlatilag öt minutum kisiklásán múlott a kiélezett végjáték, amiben pedig akármi is benne lehetett volna...

 

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - A harmadik negyed második felében volt egy öt perc, amikor nagyon gyengék voltunk, és egy ilyen kihagyás egy ilyen jó csapat otthonában nem fér bele. Ez el is döntötte a találkozót, hiába vezettünk még a félidőben is. Most két hét szünet következik a bajnokságban, amit arra fogunk felhasználni, hogy a következő, hazai meccsünket ismét meg tudjuk nyerni.


 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, 10. forduló
Hódmezővásárhelyi Kosársuli – EKE-Eger-KOK
88-73 (19-22, 24-22, 25-12, 20-17)
Hódmezővásárhely, 200 néző.
V.: Gelencsér Gy., Maár G., Borgula Gy.
EKE: MÉSZÁROS B. 21/15, Megyes, MÁTÉ 14, Szicsák 6, VARGA I. 17. Cs.: Kiss B. 4/3, Pomázi, Beák, Veres D., Ungi 5/3, Papp B. 6, Steier. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

A 10. forduló további eredményei:


Újpest-MT – SMAFC 75-68
Alba Fehérvár II. – Concordia Motax KC Pápa 31-76
Bajai Bácska FKE – KTE-Duna Aszfalt II. 83-51
DEAC U23 – Salgótarjáni KSE 102-96

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2018.11.25.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza