Sikertelen kosaras évkezdés

Végig futott soproni ellenfele után idei első meccsén az EKE-Eger-KOK.

 

Már megszokhattuk, hogy az újév első bajnoki mérkőzését rendre az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabdacsapata játssza. Ebben a sportágban legalábbis nincs téli szünet, az ünnepeket követően, január elején rögtön jönnek a meccsek.

 

Így aztán egyetemünk sport együttesei közül, ismét Váczi Péter tanítványainak szurkolhattunk első alkalommal, méghozzá a sorsolásnak köszönhetően, hazai környezetben. 2018 első ellenfelét a Sopron KC-Sportiskola gárdája jelentette, az a soproni gárda, amellyel szemben eredetileg 17 órai kezdés szerepelt a programban, csakhogy a vendégek kérése miatt 18.45-kor indult útjára a labda.

 

Ebben pedig nem sok köszönetünk volt, mivel a Sopron rögtön magához ragadta a kezdeményezést, a gyors, betörésekre irányuló támadójátékával pedig nem igazán tudott mit kezdeni a házigazda.

 

Hogy milyen kevés idő alatt mekkora bajba kerültek az egyetemisták, arra jó példa, hogy a hatodik percben már 6-19 állt az eredményjelzőn, ami sem a védekezést, sem pedig a támadószekciót nem dicsérte. Ugyan a folytatásban akadtak egri fellángolások, de a nagyszünetig így is maradt a kétszámjegyű különbség.

Sajnos a térfélcserét követő időszak sem hozta meg a várt változást, habár tényleg eltelt jó néhány olyan perc, amikor nem tudott kosarat szerezni a rivális. A rengeteg eladatott hazai labdával viszont nem lehetett mit kezdeni, pedig ebben a periódusban ott lebegett a levegőben az esetleges felzárkózás.

 

Az utolsó negyedben mégis visszajött az EKE, és egészen három pontra zárkózott. Mindez persze komoly melót jelentett, és kellettek nagyon Pomázi Patrik hármasai, Illés Balázs remek egyéni megoldásai, valamint Mészáros Bence hibátlan büntetőzése is.

 

Ennél közelebb mégsem sikerült kerülni a soproniakhoz, akik mindig akkor tudtak újabb kosarat szerezni, amikor egri részről nagyon kellett volna a jó védekezés. Az összkép alapján egyébként egyáltalán nem érdemtelen a vendég győzelem, még akkor sem, hogyha a hazaiak nagyot küzdöttek. Ennyi hibával ugyanakkor talán még egy könnyebb ellenfelet is nehéz lett volna két vállra fektetni.

 

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Azért vagyok bosszús, mert megbeszéltük a srácokkal, hogy az első negyedben nagyon nekimegyünk ellenfelüknek. A Sopron sok órát utazott, ezért szerettük volna kihasználni az esetleges fáradságukat, ehelyett ők mentek el tíz pont fölé. Nem értem, hogy mi történt, de innentől kezdve végig ezt a különbséget cipeltük. Amikor lehetett volna esély a teljes felzárkózásra, mindig komoly hibákat vétettünk, ezért nem tudtuk megfordítani a meccset.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, 13. forduló
EKE-Eger-KOK – Sopron KC-Sportiskola
68-75 (14-22, 16-18, 21-20, 17-15)
Eger, Eszterházy-csarnok, 50 néző.
V.: Sallai I., Gergely Cs., Makrai M.
EKE: Mészáros B. 18/8, Szabó G., ILLÉS B. 16, Szicsák 6, Csákvári 7. Cs.: POMÁZI 12/12, Ungi 4/3, Megyes, Horváth R. 5, Kiss B. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

A 13. forduló további eredményei:


SMAFC – Tiszaújvárosi Phoenix KK 97-82
Motax-Pápai KC – Bajai Bácska FKE 77-84
Ford Ivanics-Budafok – Alba Fehérvár II. 107-58
BKG-Príma SE – Salgótarjáni KSE
DEAC U23 – Óbudai Kaszások
MAFC II. – Falco KC Szombathely U23

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2018.01.06.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza