Simán vertük az Újpestet

Nem volt esélyük a liláknak a hatvanöt százalékos hárompontos mutatóval szemben.

 

Második idei hazai mérkőzésére készült vasárnap délután az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabdacsapata, azok után pedig, hogy az első fellépés Alba Fehérár II. elleni sima vereséggel, illetve a múlt heti, pápai találkozó hárompontos sikerrel zárult, pozitív irányban szerette volna átbillenteni mérlegét a társaság.

 

Ennek megfelelően indult az összecsapás, és már az első negyedben látni lehetett, hogy kiváló dobóformában játszanak a hazaiak. Folyamatosan a mieink kezében volt az irányítás, noha a rivális Újpest MT próbált tapadni ellenfelére.

 

Ennek köszönhetően, „csak" a második negyed közepére alakult ki először kétszámjegyű különbség a csapatok között, Mészáros Bence hárompontosával (34-24) viszont elindult a lavina. Persze, a lavina kifejezés csak a vendégek részéről volt releváns, hiszen az egriek pazar támadójátékról tettek tanúbizonyságot, a különbség pedig folyamatosan nőtt a két fél között.

Az igazi válságba a harmadik felvonás elejétől került bele a lila színben pompázó alakulat, hiszen Máté Balázs harmadik sikeres távolijával már húsz pont fölé ért a házigazda (57-36). Hogyha pedig már távoli kísérletekről beszélünk, elképesztő hatékonysággal dobáltak az egyetemisták a vonalon kívülről, a meccs végi statisztika ugyanis húsz próbálkozásból tizenhárom esetben pontos kísérletről árulkodik. Hárompontos mutatóban a hatvanöt százalékos pedig – főleg négy negyed után – kiváló szám.

 

Miután tehát ilyen simán alakult a találkozó, egyáltalán nem kellett izgalmaktól tartani a végjátékban, éppen ezért szinte hátradőlve élvezhette a meccset az Eszterházy-csarnokba kilátogató közönség. Az egri játékosok egyébként is „ficánkoltak" a parketten, közülük pedig hatan is tíz pont fölött termeltek. Varga Imrének még a dupla-dupla is majdnem összejött (két lepattanó hiányzott hozzá).

 

A mérkőzés végére már nem maradt olyan hazai kosárlabdás, aki ne lépett volna pályára, és ugyan a száz dobott pontot nem sikerült elérni, a magabiztos győzelmet semmi sem veszélyeztette.

 

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Nem sok rossz szavam lehet a mai mérkőzés után a fiúkra, mert nagyon jó dobószázalékkal, vállalható számú kosarat kaptunk, és tényleg jól működtek a támadásaink. Egyedül a zónavédekezés okozott olykor egy kis problémát, de ez is csak időszakosan volt így.


 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, 3. forduló
EKE-Eger-KOK – Újpest MT
93-75 (22-17, 30-19, 20-15, 21-24)
Eger, Eszterházy-csarnok, 150 néző.
V.: Dr. Mészáros B., Sallai I., Sörlei A.
EKE: MÉSZÁROS B. 15/9, Megyes Á., MÁTÉ B. 18/9, SZICSÁK B. 15, VARGA I. 11/3. Cs.: Veres D., Szabó G. 6, KISS B. 12/6, Ungi 4, Beák B., Steier, PAPP B. 12/12. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

A 3. forduló további eredményei:


Vásárhelyi Kosársuli - Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 101-87
Bajai Bácska FKE – SMAFC 100-52
Salgótarjáni KSE - Tiszaújvárosi Phoenix KK 101-88
Alba Fehérvár II. - KTE-Duna Aszfalt II. 85-60
DEAC U23 - Concordia Motax KC Pápa 73-83

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2018.10.07.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza