Súlyos vereség, sérüléssel

Váratlanul érkező nagyarányú vereséget szenvedett az EKE-Eger-KOK.

 

Szerdán remek győzelemmel szerezte meg zsinórban második győzelmét az EKE-Eger-KOK NB I/B-s férfi kosárlabdacsapata, és hétközi tudósításunkban ki is emeltük, a hétvégi ellenfél otthonában is lehetnek győzelmi esélyek.

 

Hát, nagyot tévedtünk. Alapvetően kiegyenlített összecsapásra lehetett számítani a MAFC II. otthonában, különösen annak tudatában, hogy ősszel sikerült legyűrni hazai környezetben a fővárosiakat. Ennek ellenére jó formában várta a csatát a rivális, legutóbbi öt hazai meccsét ugyanis egytől egyig megnyerte.

 

Azt is lehetett már tudni a találkozó elején, hogy a lehető legerősebb felállásában lép pályára a MAFC, az első negyedben mégis sikerült tartani a lépést. A következő felvonásban viszont védekezést váltottak a hazaiak, egy ritkán látott felállást láthattak a nézők, amely szoros emberfogást és zónázást is magában foglal, ezt viszont nem tudta jól lereagálni az EKE.

Innentől viszonylag hamar elhúztak a hazaiak, és az elmondottak alapján, itt véget is ért a meccs érdemi része. Sajnos nagyon hamar feladták a harcot az egyetemisták, így borítékolni lehetett a nagyarányú vereséget.

 

Hogyha pedig mindez nem lett volna elég, Szicsák Bence súlyosnak tűnő sérülést szenvedett. Történt ugyanis, hogy egy rossz földre érkezésnél kifordult az egriek tehetségének válla, jelen állás szerint pedig nem lehet tudni, mennyi kihagyás vár a fiatal centerre, ami az úgynevezett fiatalszabály miatt, bőven okozhat fejtörést Váczi Péternek...

 

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Nekem az volt a megdöbbentő ebben a vereségben, hogy négy jó meccsből mentünk bele a mai napba, mégis úgy néztünk ki, mintha legalább zsinórban tizenkilenc vereséggel a nyakunkban érkeztünk volna. Nagyon lassan kosárlabdáztunk, harminccal kevesebb lepattanót hoztunk el, huszonegy távoli kísérletből mindössze egyet dobtunk be, ezzel pedig el is van mondva minden a meccsről. A lélektanát nem értem ennek a semmiből jött gyatra teljesítménynek, mert volt most négy jó találkozónk, és tényleg nem volt előjele ennek a mai napnak.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, 20. forduló
MAFC II. – EKE-Eger-KOK
86-51 (22-16, 22-14, 25-10, 17-11)
Budapest, 150 néző.
V.: Jurák K., Bagi B., Józsa A.
EKE: Mészáros B. 2, Szabó G. 7/3, ILLÉS B. 13, SZICSÁK 13, Csákvári 3. Cs.: Veres D. 2, Beák B. 2, Ungi 7, Kiss B., Varga I. 2, Megyes, Papp B. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

A 20. forduló további eredményei:


SMAFC – Falco KC Szombathely U23
Salgótarjáni KSE – Alba Fehérvár II. 101-58
Ford Ivanics-Budafok – Tiszaújvárosi Phoenix KK 89-79
Sopron KC-Sportiskola – Óbudai Kaszások
DEAC U23 – Bajai Bácska FKE 74-76
BKG-Príma SE – Motax-Pápai KC 89-57

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2018.03.03.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza