Száz pont a Tarjánnak

Feszült hangulatban telt az „északi El Classicó”, amely egri sikert hozott.

 

Habár már nem teljesen régi fényében tündököl az Eger-Tarján csörte, azért a régi szép idők emlékekét idézte, amikor a megszokottnál jóval több néző látogatott ki a két csapat vasárnap esti összecsapására. Más ilyenkor a hangulat, és ez teszi különlegessé az Észak-magyarországit derbit, avagy az EKE-Eger-KOK – Salgótarjáni KSE rangadót.

 

Ezen a napon a sportvilág végignézhette a spanyol futball „El Classicóját", kicsiben pedig nekünk ez a párosítás mindig hasonlót fog jelenteni. Ez a fajta érzés gyakorlatilag az egész találkozón nyomon követhető volt a Leányka úton, sok esetben pedig majdnem az indulatok is elszabadultak a parketten.

 

Feszült négy negyedet játszott egymással a két rivális, de a komoly nyomásból egyértelműen a mieink jöttek ki jobban. Az első két negyedben ugyan még nagyon kiegyenlített játék folyt, és hiába is vezettek például 25-18-ra is az egyetemisták, a nagyszünetig megfordították az állást a nógrádiak.

Az igazi változást a harmadik negyed hozta meg. Ekkoriban sorra jöttek a sikeres távoli kísérletek, és ezzel el is tudtak lépni riválisuktól Varga Imréék. Hárompontosnak összesen tizennégynek örülhetett a hazai publikum, ebben a periódusban pedig tényleg csak úgy záporoztak a triplák.

 

Amikor aztán tíz pontosra nőtt a különbség, rá is számolt az SKSE-re az egri közönség, pedig ekkor még hátra volt a hajrá. A meglehetősen pontgazdag összecsapás végén kézzel fogható közelségbe került, hogy elérjék a száz pontot az egriek, ami végül Máté Balázs ziccerének köszönhetően jött össze.

 

Mivel ez a momentum már az utolsó támadások egyikét jelentette, és a salgótarjániak megálltak nyolcvanötnél, tényleg nem kellett izgulni a végén. A végső dudaszó megszólalása után nagy ünneplésben részesítette a csapatot a lelkes nézősereg, ami teljesen érthető, nagy csatában, férfiak küzdelemben sikerült ugyanis legyőzni az örök riválist.

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Hiába volt negyvennégy pontunk már az első félidőben is, és hiába vezetett ekkor még három egységgel a Salgótarján, úgy éreztem, hogy nem találjuk a támadás és a védekezés ritmusát. Aztán fordulás után, amikor megtaláltuk, jöttek igazi helyzetekből a kinti dobások, és akkor szerintem meg tudtuk törni őket. A végén még a védekezést is sikerült feljavítanunk, és ezzel megérdemelten nyertünk.


 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, 6. forduló
EKE-Eger-KOK – Salgótarjáni KSE
100-85 (25-18, 19-29, 34-21, 22-17)
Eger, Eszterházy-csarnok, 200 néző.
V.: Gergely Cs., Domán I., Makrai Z.
EKE: MÉSZÁROS B. 17/12, Kiss B. 4, Megyes 3/3, MÁTÉ 21/3, VARGA I. 16. Cs.: Papp B. 9/6, Pomázi 9/9, UNGI 10, Szabó G. 6/6, Steier 5/3. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

A 6. forduló további eredményei:


Bajai Bácska FKE – Újpest-MT 59-68
SMAFC – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 79-99
Concordia Motax KC Pápa – Tiszaújvárosi Phoenix KK 79-53
KTE-Duna Aszfalt II. – Óbudai Kaszások 70-74
Alba Fehérvár II. – Vásárhelyi Kosársuli 78-62

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2018.10.28.
(FOTO: Szántó György)


< Vissza