Szoros meccsen búcsúztunk

Utolsó módosítás: 2021. március 28.

A győzelem ezzel együtt sem jött össze kosárlabdásainknak a soporoni záráson.

 

A szezon utolsó alapszakasz mérkőzésére készült vasárnap este az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabdacsapata, ez a hétvége ugyanis a zárásról szólt az NB I/B Zöld-csoportjában. Innentől már a rájátszás jelent kihívást a mezőny tagjainak, ma viszont egy olyan összecsapáson szerepeltek a mieink, ami teljesen tét nélkül zajlott.

 

Gondolunk itt arra, hogy a DEAC U23 elleni, múlt hétvégi vereséggel biztossá vált, hogy utolsóként zárnak az egriek, így a SMAFC otthonában esedékes zárórának már ilyesmód valóban nem maradt tétje. Még egy gondolat erejéig maradva a debreceniekkel szembeni csörténél, egy hete két sajnálatos sérülés is sújtotta a hevesieket. Máté Balázs kifordult bokája még a szerencsésebb eset, Ungi Keve lábközépcsonttörése viszont annyira súlyos, hogy a játékos ebben a szezonban már nem is léphet pályára.

A két említett személy nélkül így értelem szerint, még nehezebb soproni túra várt a társaságra. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy így még inkább beszűkültek a variációs lehetőségek a palánk alatt, ami sajnos meg is látszott a meccs első részében. Habár az első negyed rendkívül kiegyenlített küzdelmet hozott, a lepattanózásban már ekkor nagy különbség mutatkozott meg a felek között.

 

A sok említett nehézség ellenére is sikerült azonban vállalható mérkőzést játszani, és vállalható eredményt elérni, ám a győzelem ezúttal is elmaradt. Mindez azt jelenti, hogy huszonnégy alapszakaszmeccsét két győzelemmel, és huszonkét vereséggel zárta az EKE, ennek tudatában várhatjuk az alsóházi rájátszást, amelynek első párharcában a DEAC fiataljait kellene valahogyan legyőzni, méghozzá pályahátrányból...

 

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - A jelenlegi helyzetünket nézve, azt hiszem, jó meccset játszottunk. Mindkét csapat küzdött, hajtott, én úgy érzem, hogy barátságos légkörben zajlott a találkozó, gyakorlatilag észrevétlen játékvezetés mellett. Amit lehetett, megtettünk, ennyire tellett. Amennyiben a meccs elején jobban lepattanózunk, valamint a vonalon kívül pontosabban dobunk, akkor lehetett volna jobb is a végeredmény, viszont meg kell nézni a mai névsort, tíz olyan játékossal jöttünk el Sopronba, akik közül Szicsák Bence nevezhető centernek.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, 26. forduló
SMAFC – EKE-Eger-KOK
76-69 (23-23, 24-14, 14-17, 15-15)
Sopron, Krasznai Ferenc Egyetemi Sportcsarnok, zárt kapuk mögött.
V.: Horváth A., Esztergályos R., Benedek Z.
EKE: Illés 7, Kátai, PAPP B. 20/12, STEIER 4, SZICSÁK 13. Cs.: Mondi 2, Csomor P. 6, Klepej 6/3, Szabó M. 10/3, Pomázi 1. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

A 26. forduló további eredményei:

 

Pénzügyőr Sportegyesület – DEAC U23 104-67
Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK – Atomerőmű KSE Bonyhád 76-92
Vásárhelyi Kosársuli – Ceglédi KE 77-104
Békési SzSK – Conoil Motax KC Pápa 92-107
Újpest-MT – Óbudai Kaszások KA 70-80

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2021.03.28.
(FOTO: Balogh Tibor)


< Vissza