Tarjáni kiütés

Bő egy hét alatt harmadik vereségét is elszenvedte az EKE-Eger-KOK.

 

A két soproni csapattal szembeni hazai fellépések balszerencsés alakulását követően, vasárnap este már szomszédvári rangadón szerepelt az NB I/B Zöld-csoportjában versenyző EKE-Eger-KOK férfi kosárlabda gárdája.

 

A Salgótarjáni KSE elleni összecsapásnak azonban már csak azért sem a mieink számíthattak esélyesnek, mert ősszel, a hevesi megyeszékhelyen is nagyon sima nógrádi győzelem született. Azóta ráadásul kiderült, a két együttes korántsem azonos célokért küzd, tehát alapvetően a tisztes helytállás lehetett az egyetemisták célja északi kirándulásuk során.

 

Mindez nagyjából egy negyeden át tartott, a második felvonástól ugyanis a házigazda más sebességi fokozatra váltott, ami bőven elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy tetemes előnyre tegyen szert. Hogy aztán ez annak volt-e köszönhető, hogy az első negyedet kihagyó szurkolótábor az első kisszünet után megérkezett a lelátóra (az SKSE utóbbi gyengébb eredményei miatt tiltakozásuk jeléül a csarnokon kívül maradtak az ultrák), az már sosem fog kiderülni, mindenestre féltávnál már tizennégy ponttal mentek a salgótarjániak.

 

A folytatásban sem lehetett túl sok örömünk, sőt, inkább csak bánatunk. A harmadik etapot húsz, a negyediket pedig megint tíz ponttal zárta jobban a hazai társaság, amivel összességében kiütéses, negyvennégy pontos győzelmet aratott. Az egriek ezzel a szezon egyik legcsúnyább verését szenvedték el, ami viszont ennél lényegesen fájóbb, hogy háromból semmivel kezdték az új esztendőt.

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Az igazat megvallva, még az ez évi csapatunkhoz képest is mélyen tudásunk alatt játszottunk. Ez volt tipikusan az a meccs, amit gyorsan el kell felejteni, és menni tovább. Az első negyedben nagyjából azt játszottuk, amit megbeszéltünk, ám, hogy utána mi történt, azt még mindig nem tudom...


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, 15. forduló
Salgótarjáni KSE – EKE-Eger-KOK
97-53 (18-15, 24-13, 30-10, 25-15)
Salgótarján, 200 néző.
V.: Válé F., Szilágyi B., Hartai T.
EKE: Mészáros B. 2, Megyes, Illés B. 9, Szicsák B. 10, Csákvári 9/3. Cs.: Veres D. 5, Kiss B. 2, Beák, Ungi 6, Bürgés S. 2, Pomázi 2, Szabó G. 6/6. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

A 15. forduló további eredményei:


Ford Ivanics-Budafok – Óbudai Kaszások 88-69
Alba Fehérvár II. – Falco KC Szombathely U23 92-71
BKG-Príma SE – Tiszaújvárosi Phoenix KK
MAFC II. – Motax-Pápai KC 88-71
DEAC U23 – Sopron KC-Sportiskola

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2018.01.14.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza