Tízedikként zártuk az alapszakaszt

Utolsó módosítás: 2019. március 31.

A SMAFC elleni sima győzelem pályaelőnyt ér férfi kosárlabdásainknak.

 

Hosszú ideje vártunk már arra, hogy végre úgy alakuljon izgalommentesen az EKE-Eger-KOK valamelyik bajnoki mérkőzése, hogy a találkozó végén a mieink örülhessenek. Jelentjük, vasárnap este, az NB I/B Zöld-csoportjának utolsó fordulójában így történt, vagyis némileg pozitív szájízzel fejeződött be az alapszakasz.

 

Az már egy hete, a Győr elleni hazai vereség alkalmával kiderült, hogy nem lesz esély a felsőházba jutni, ennek ellenére egyáltalán nem volt mindegy, hányadik helyen zárnak az egyetemisták. A vendég SMAFC-cal szemben az jelentette a tétet, hogy egy siker esetén a tízedik helyről várhassák az alsóházi play-off sorozatot a fiúk, ami, mint említettük, izgalommentesen teljesült.

 

Már az első negyedben hamar sikerült ellépni a sereghajtótól, és már ebben a periódusban remekül dobált a házigazda a vonalon kívülről. Az első félidőben összesen nyolc hárompontos jött össze, vagyis remek dobóformáról tettek tanúbizonyságot az egriek, akik féltávnál már tizenhat ponttal vezettek.

A folytatásban sem változott a játék képe, Váczi Péter elég sokat is cserélt, de a differencia folyamatosan nőtt a két csapat között. A legnagyobb távolság az utolsó negyedben alakult ki, amikor közel harminc egység állt a felek között, a száz szerzett pontra ugyanakkor azért nem maradt esély, mert a záró felvonásban csak több, mint négy perc után tudtak először kosarat szerezni Mészáros Bencéék.

 

A vége ezzel együtt is egy nagyon sima, huszonnégy pontos diadal, amivel megvan tehát az alapszakasz tízedik helye. A folytatásban a biztos bennmaradás kiharcolásához az előttünk álló, két nyert meccses párharcot kell megnyerni, ám, hogy az Alba Fehérvár, avagy a Kecskemét U23-as gárdája lesz-e az ellenfél, arra még várni kell kettejük viadalának végkimenetelére...

 

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - A meccs elején nem gondoltam volna, hogy ennyire simán alakul majd az eredmény, de természetesen örülök neki, hogy így zártunk. Többen is jó teljesítményt nyújtottak, ami bíztató a jövőre nézve, de rögtön a találkozó után felhívtam csapatom figyelmét arra, hogy nem szabad ebből a mai napból kiindulni, mert hiányzott a SMAFC irányítója, és, ha a rájátszásban esetleg újból összekerülünk, biztosan nehezebb dolgunk lesz. Egyelőre most várjuk az ellenfelünket, aztán szeretnénk a lehető leghamarabb bebiztosítani a bennmaradásunkat.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, 26. forduló
EKE-Eger-KOK – SMAFC
82-58 (25-15, 21-15, 23-14, 13-14)
Eger, Eszterházy-csarnok, 100 néző.
V.: Horváth Cs., Makrai M., Polonkai B.
EKE: MÉSZÁROS B. 20/15, Kiss B. 2, Papp B., Máté 11/3, Varga I. 5/3. Cs.: Veres D. 6/3, SZABÓ G. 12/12, Steier 4, SZICSÁK 11, ILLÉS B. 4, Megyes 3/3, HORVÁTH R. 4. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

A 26. forduló további eredményei:


Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC - KTE-Duna Aszfalt II. 89-91
Tiszaújvárosi Phoenix KK - DEAC U23 78-51
Újpest-MT - Salgótarjáni KSE 73-69
Óbudai Kaszások - Concordia Motax KC Pápa 97-92
Vásárhelyi Kosársuli - Bajai Bácska FKE 82-73
Szabadnapos: Alba Fehérvár II.

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2019.03.31.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza