Tizenegyedik hely a végére

Utolsó módosítás: 2019. május 12.

Hazai pályán fejezte be Tiszaújváros elleni párharcát, és a szezont az EKE-Eger-KOK.

 

Amennyiben nem negyven, hanem mondjuk harmincnyolc és fél percig tartana egy kosárlabda mérkőzés, úgy vélhetően a rajtcélgyőzelmet aratott a vendég csapat címmel láthatnánk el az EKE-Eger-KOK legutóbbi, és, mint később kiderült, idei utolsó bajnoki mérkőzését, hiszen egészen idáig a Tiszaújvárosi Phoenix KK kezében volt az irányítás.

 

Igen ám, csakhogy, mint tudjuk, nem harmincnyolc és fél percig, hanem negyvenig tart egy kosárlabda mérkőzés, és mivel a találkozó utolsó másfél minutumában fordítani tudtak az egyetemisták, így ismét győztesen hagyhatták el a parkettet. Mint ismeretes az NB I/B Zöld-csoportjának tizenegyedik helyéről szóló párharcában szerdán 1-0-ás előnybe kerültek a mieink, akik idegenben öt ponttal győzték le tiszaújvárosi riválisukat, tehát úgy vághattak neki a második fellépésnek, hogy egy esetleges sikerrel le is zárhatják a csatát.

 

Sokáig nagyon nem úgy nézett ki a helyzet, hogy ez így lesz, hiszen onnantól kezdve, hogy a mérkőzés legelején a Phoenix szerzett vezetést, egészen az utolsóelőtti percig egyszer sem sikerült utolérnie vendégét Váczi Péter társaságának. Az utolsó negyedben még mínusz tizennégy pontnál is tartottak a hazaiak, akik ugyanakkor ezúttal is nagyon összekapták magukat a hajrára.

Másfél minutummal a vége előtt a szerdán is nagyon jól játszó Papp Bendegúz hármasával már 79-79 állt az eredményjelzőn, az érezhetően vérszemet kapó egriek pedig ezek után a vezetést is át tudták venni. Papp sikeres közelijével már a házigazda állt jobban, és nem is engedte ki kezéből a győzelmet.

 

Fantasztikus végjátékot láthatott az egri publikum, ami így pozitív zárást jelentett a 2018/2019-es szezon végén, hiszen ezzel 2-0-ra nyerte párharcát az EKE-Eger-KOK, amivel a tizenegyedik pozícióban fejezhette be az évadot.

 

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - A szívünknek köszönhetjük ezt a győzelmet, hiszen szinte végig hátrányban voltunk. Mindenképpen pozitív, hogy amit a szünetben megbeszéltünk a védekezéssel kapcsolatosan, azt meg tudtuk valósítani. Így azt gondolom, megérdemelt a győzelmünk.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, rájátszás a 11. helyért, 2. mérkőzés
EKE-Eger-KOK – Tiszaújvárosi Phoenix KK
83-79 (22-29, 19-19, 14-17, 28-14)
Eger, Eszterházy-csarnok, 100 néző.
V.: dr. Mészáros B., Gergely Cs., Sörlei A.
EKE: Szabó G. 10/6, Papp B. 25/15, Szatmári, Szicsák 18, Ungi 9/3. Cs.: Illés B. 8, Horváth R., Veres D. 6/6, Megyes, Mészáros 5/3, Kiss B. 2, Beák. Edző: Váczi Péter.
Az egyik fél második sikeréig tartó párharcot az EKE-Eger-KOK nyerte, 2-0-ra!

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2019.05.12.
(FOTO: Balogh Tibor, archiv)


< Vissza