Több hiba nem fér bele

Utolsó módosítás: 2021. április 06.

Hátrányba kerültek kosárlabdásaink a DEAC elleni párharc első meccse után.

 

Amitől a néhány héttel ezelőtti, DEAC U23 elleni utolsó hazai alapszakasz mérkőzés után tartottunk, az sajnos bekövetkezett. Az azon a találkozón megsérült két meghatározó játékosa nélkül kezdte el az alsóházi rájátszást az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabdacsapata.

 

Ungi Keve lábközépcsont-töréséről már korábban beszámoltunk, és vele kapcsolatosan azt is elárultuk, hogy ebben a szezonban már aligha láthatjuk viszont a pályán, Máté Balázs játéka ugyanakkor még kérdéses volt. Miután a szintén a DEAC fiataljai elleni, első play-off meccs bemelegítésénél nem futott ki a pályára az egriek legrutinosabb játékosa, így tovább nehezedett a helyzet, ám ettől még a feladat adott volt, el kellett venni a hazaiak pályaelőnyét.

Ez a nap azonban a sok nehézség közepette, ismét nem úgy zajlott, ahogyan szerettük volna. Habár a támadójáték jónak volt nevezhető, lévén a sok dobott pontnak, amiért a hátsó alakzat folyamatosan gyengélkedett, a házigazda kedve szerint zajlott az összecsapás.

 

Nem is nagyon sikerült igazán közel kerülni a debreceniekhez, akik a végjátékban már a száz pontot is elérték. A mieinknek ismét az üldöző szereppel kellett beérniük, ami így nem sok mindenre volt elég. A párharc első csörtéjét ezzel a DEAC nyerte, amennyiben pedig pénteken a Leányka úton is hasonló eredmény születik, úgy véget is érhet a csata, és az egriek NB I/B-s szereplése. Erre ugyanakkor egyelőre gondolni sem szeretnénk, úgyhogy bízunk az egyenlítésben.

 

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Kevésszer dobunk ilyen sok pontot idegenben, ám sajnos a védekezésünk nem szuperált jól, és így sokat is kaptunk. Azt gondolom, a hazaiak jó pillanatokban dobtak jókor pontosan, ezért a végére, bár kozmetikáztunk az eredményen, de már nem tudtuk igazán szorossá tenni a meccset. Nincs mese, pénteken nyernünk kell otthon, hogy még egyszer visszatérhessünk Debrecenbe!


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, rájátszás a 9-14. helyért, 1. mérkőzés
DEAC U23 – EKE-Eger-KOK
102-84 (19-18, 25-22, 27-21, 31-23)
Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok, zárt kapuk mögött.
V.: Sallai I., Gergely Cs., Marton P.
EKE: Illés B. 8, Papp B. 13/9, Szabó M. 4, Steier 12/6, Szicsák 6. Cs.: Pomázi 6/6, MONDI 10/3, CSOMOR P. 20/12, Klepej 5/3. Edző: Váczi Péter.

 

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-0, a DEAC javára.

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2021.04.06.
(FOTO: Balogh Tibor)


< Vissza