Több, mint egy vereség

Utolsó módosítás: 2019. november 11.

Varga Imre meccs eleji sérülése nem feltétlenül egy mérkőzés elvesztésében mérhető.

 

Azok után, hogy utolsó két bajnoki mérkőzését egyaránt győzelemmel fejezte be az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabda együttese, vasárnap este Tiszaújvárosban a triplázás reményében lépett újból parkettre. Előzetesen nem számíthattunk könnyű ütközetre, de bíztunk az újabb sikerben, már csak az előző hetek jó eredményei miatt is.

 

Ehhez képest meglehetősen korán komoly hidegzuhanyban volt részük az egri egyetemistáknak, mivel a második percben egy nem várt esemény borzolta a kedélyeket. Egy teljesen ártalmatlan szituációban, a csapat egyik kulcsembere megsérült. A helyszíni beszámolók szerint, Varga Imre térde fordulhatott ki, és ugyan még nincs pontos diagnózis, az is lehetséges, hogy súlyos sérülésről van szó.

Nos, innen kellett lelkiekben összekaparniuk magukat Váczi Péter tanítványainak, ami nem volt lehetetlen feladat, de mindenképp nehezedett a küldetés. Pláne, hogy a második negyed elején már tizenöt ponttal is meg tudott lógni a Phoenix, mégsem kellett temetni a találkozót. Egy 10-0-ás egri rohanás révén sikerült megérkezni a vendéglátó nyakára, sőt mi több, Frey Patrik nagyszünet előtti triplájával már itt volt a fór (42-43).

 

Már az első félidőben is sok pontot kaptak a hevesiek, ezen mindenképpen változtatni kellett a folytatásban, viszont sajnos továbbra sem sikerült rendet tenni a hátsó alakzatban. Olyannyira nem, hogy az utolsó felvonást már újra a hazaiak kezdték jobb pozícióból, előnyüket tovább növelve pedig még magabiztosnak tűnő győzelmet is arattak.

 

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Amíg ennyi pontot kapunk, addig nem tudunk meccset nyerni. Az egész mérkőzésen nem sikerült megtalálnunk a védekezésünket, és ugyan az első félidőben még túl tudtuk dobni a Tiszaújvárost, a másodikban már nem. Varga Imre sérülését sem bírtuk el, ami elképesztő balszerencsét jelent az életünkben, és félő, hogy súlyos sérüléssel kell szembenéznünk. Ellenfelünk idegenlégiósával sem tudtunk mit kezdeni, bár az igazsághoz hozzá tartozik, hogy nagyon védték őt a játékvezetők. Ettől függetlenül nem vitatom a tiszaújvárosiak győzelmét, teljesen megérdemelten nyerték meg a meccset.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, 8. forduló
Tiszaújvárosi Phoenix KK – EKE-Eger-KOK
86-73 (20-8, 22-35, 24-18, 20-12)
Tiszaújváros, 150 néző.
V.: Pozsonyi L., Gaál I., Lövei L.
EKE: Illés B., Szabó M. 2, PAPP B. 14/6, Máté 19/6, Varga I. Cs.: Frey 3/3, Szatmári 8/6, Ungi 2, Horváth R. 2, SZICSÁK 15, Steier 8/6. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

A 8. forduló további eredményei:


Óbudai Kaszások - Újpest-MT 79-70
Szolnoki Olajbányász U23 - Knipl Kft. Bonyhádi KSE 72-76
SMAFC - Concordia Motax KC Pápa 66-81
Ceglédi KE - Vásárhelyi Kosársuli 102-67
DEAC U23 - Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 74-68
OMNIA Pub&Food Békés - KTE-Duna Aszfalt U23 76-83

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2019.11.10.
(FOTO: hunbasket.hu)


< Vissza