Több tiszteletet!

Utolsó módosítás: 2020. március 08.

Az Újpesten vereséget szenvedő kosárlabdásaink edzője markáns véleményt fogalmazott meg.

 

Azt már aligha kell ecsetelni, hogy finoman fogalmazva sem élete idényét futja az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabdacsapata, hiszen az NB I/B Zöld-csoportjából eddig eltelt huszonöt forduló során négy győzelem mellett már huszonegy vereséget szenvedett el a társaság.

 

Tény, az évről évre egyre szerényebb lehetőségekkel operáló együttesnek komoly csatákat kell megvívnia a közelgő alsóházi rájátszásban, hogy megtartsa NB I/B-s pozícióját, ám még mindig jónéhány meccs hátra van a szezonból, és jelen pillanatban is azon dolgozik mindenki, hogy sikerüljön bennmaradni az osztályban. Az is tény, hogy játékoskeret tekintetében is nehéz a helyzet, hiszen a legtöbb rivális bővebb kerettel, nagyobb rutinnal rendelkező kosárlabdásokkal rendelkezik, így szinte minden mérkőzésen az éppen aktuális rivális számít esélyesnek.

 

Más kérdés, hogy ettől még egyes külső tényezőknek is meg kellene adni az esélyt a bizonyításra. Merthogy most már hosszú hetek óta az a tendencia mutatkozik meg, mintha az EKE lenne az a bizonyos legkisebb testvér, akivel mindent meg lehet tenni. Tegyük hozzá, sajnos büntetlenül. Hétről hétre rosszabbnál rosszabb játékvezetéssel találkozunk, és meccs után hiába bólogatnak bőszen a sípok bölcs urai, tudjuk jól, mennyit is ér ez utólag...

Sajnos a dobogós pozícióban tanyázó Újpest, vagyis a mieinknél jóval esélyesebb rivális otthonában is ez volt a helyzet. Az egriek a maguk szintjén minden tőlük telhetőt nyújtva vágtak neki az összecsapásnak, de, ami az első két negyedben játékvezetés címén folyt, az már-már azt a szinvonalat vetítette elő, amely osztályba jutás elől menekülnek az egyetemisták.

 

Tényleg nehéz szavakat találni erre a dologra, pláne, hogy szegény embert az ág is húzza alapon még két sérülés is összejött a vendégeknél. Horváth Róbert „rossz" térdére kapott egy ütést, vagy rúgást, amitől a testrész egyből bedagadt. Ungi Keve még ennél is rosszabbul járt, és félő, hogy idei harmadik komolyabb kihagyása előtt áll, amiért egy rossz leérkezésnél aláfordult a bokája.

 

Ezzel együtt is próbált kapaszkodni az EKE, már csak becsületből is, de, ha nem lett volna elég mindenféle hátráltató körülmény, ott voltak az újpestiek, akik azért nem véletlenül állnak jelenleg is érmes helyen. Igazság szerint persze, nem ezt a mérkőzést kellett megnyerniük Váczi Péter tanítványainak, ám ettől még jó volna, hogyha a jövőben kiegyenlítődnének az feltételek. Ha már körülmények tekintetében nem is, legalább a pályán...

 

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Szerettünk volna egy vagány meccset játszani a dobogós Újpestnél, de az első félidőben nem rajtunk múlt, hogy ez nem sikerült. Azt gondolom, az NB I/B-ben eltöltött tizenkét évünk alapján rászolgálnánk egy kicsit nagyobb tiszteletre. Sajnálom, hogy meccsről meccsre ezzel kell megküzdenünk, mert így is van bajunk bőven. Sajnos az utolsó negyedünk ismét pontszegényre sikeredett, de azért láttam bíztató dolgokat. Bízunk benne, a két sérülés nem lesz súlyos, akkor ugyanis tovább romlanak az amúgy sem bőséges variációs lehetőségeink.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, férfiak, Zöld-csoport,
Újpest MT – EKE-Eger-KOK
84-60 (22-14, 30-13, 12-29, 20-4)
Budapest, 100 néző.
V.: Hervay T., Jurák K., Lövei L.
EKE: Szigedi 2, Szabó M. 4, MÁTÉ 21/15, SZICSÁK 9, Horváth R. Cs.: Kátai, Bíró B., Pomázi, ILLÉS B. 11, Ungi 2, SZATMÁRI R. 11/9, Mohamed. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

A 26. forduló további eredményei:


Knipl Kft. Bonyhádi KSE - Vásárhelyi Kosársuli 77-81
Omnia Pub&Food Békés - Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 95-105
Ceglédi KE - Pécsi NKA 90-69
Szolnoki Olajbányász U23 - Tiszaújvárosi Phoenix KK 76-60
SMAFC - DEAC U23 61-66
KTE-Duna Aszfalt U23 - Concordia Motax KC Pápa 57-50

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2020.03.08.
(FOTO: Balogh Tibor, archív)


< Vissza