Több volt benne

Utolsó módosítás: 2021. január 28.

Nagyot küzdöttek kosarasaink a tabellán második Óbuda Kaszások szerdai látogatásán.

 

Kemény menetelés kellős közepén jár az EKE-Eger-KOK NB I/B-s férfi kosárlabda együttese, azok után legalábbis, hogy múlt vasárnap az Újpest ellen lépett pályára, a hét közepén már az Óbudai Kaszások gárdája látogatott a Leányka útra, ezt az összecsapást pedig a szombati, Vásárhelyi Kosársuli otthonában esedékes fellépés követi.

 

A felsorolást csupán azért tartottuk fontosnak eszközölni, mivel három éremesélyes alakulatról beszélünk. Ez is bizonyítja, a bajnokság ezen rövid periódusa alapvetően nem sok jót tartogat a mieink számára. Mindezt a lila-fehérek elleni mínusz negyvenegy után már sejtettük, és papíron a tabellán második helyezett óbudaiakkal szemben sem számíthattunk kedvező eredményre.

Némi előrelépést ugyanakkor mindenképpen vártunk a három nappal korábbi találkozóhoz képest, már csak azért is, mert visszatért a pályára a csapat alapembere, Máté Balázs. Az újpestiek ellen hosszú idő után ismét szereplő Papp Bendegúz azonban újra nem volt tagja a keretnek, mint, ahogyan a bokasérüléssel bajlódó Steier Krisztián sem.

 

A meccs aztán egy darabig kiegyenlített játékot hozott, és bár egyértelműen a vendégek domináltak, jó ideig nem tudtak komolyabb előnyt kicsikarni. Az egrieknél ismét Szabó Martin vette kezébe a karmesteri pálcát, mondhatni, ugyanott folytatta a jó játékot, ahol vasárnap este abbahagyta. Más kérdés, hogy a második negyedben elég hamar a kispadon találta magát, miután meglehetősen véleményes szituációk révén, már három személyi hibánál járt.

 

Szerencsére Szabó „jegelésével" nem húzták ki az egyetemisták méregfogát, mert ellentétesen a múlt hétvégi meccsel, ezúttal sokkal több jó egyéni teljesítményt láthattunk. Kár érte, hogy az első felvonás nem sikerült valami fényesen, az ebben az időszakban kialakult tizennégypontos hátrányt ugyanis elég sokáig cipelte a hátán az EKE.

A második etapot egyébként már a házigazda nyerte, a nagyszünet után pedig tovább apadt a hátrány. A legnagyobb különbséget a találkozó huszonkettedik percében jegyezhettük fel, mínusz tizenhatnál (32-48) viszont nem álltak rosszabbul a hazaiak. Visszatérve a jó egyéni alakításokra, öröm volt nézni a kinti dobásokat, amiből ezen a napon több, mint tíz tripla született.

 

Mondi Richárd, és Csomor Péter is jó időpontban eresztett el egy-egy hármast, Ungi Keve meg különösen. Utóbbi játékos az utolsó negyedben olyan fontos szituációkban villant meg, amivel teljesen megérkezett ellenfelére az egri csapat. Kicsivel több, mint négy minutummal a vége előtt, Ungi egy ragyogó távolijával egyetlen támadásnyi különbségnél tartottunk (57-60), mondhatni, teljesen új meccs indult.

 

Már-már kezdtünk vérmes reményeket megfogalmazni magunkban a hajrához fordulva, amikor a Kaszások váltani tudtak. A vendégek huszonnégyese, Puszta Dávid a komolyabb bajt konstatálva, hamar kezébe vette az irányítást, egymás után érkező kosaraival pedig ismét olyan távolságot alakított ki, ahonnan már nem lehetett visszaút egri részről. A végére így tizennégy pontos vereséget könyvelhettünk el, ami a két csapat tabellán elfoglalt pozícióját nézve, abszolút tisztes helytállást jelent, az igazat megvallva azonban, még több is benne volt ebben a mérkőzésben...

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Annak ellenére, hogy az Óbuda számított a mérkőzés egyértelmű esélyesének, és még közel húsz ponttal is vezetni tudott, maradt bennünk hiányérzet, mert meg lehetett volna nyerni ezt a találkozót. Nagyon küzdöttek a srácok, és sikerült megszorongatnunk ellenfelünket, de az utolsó négy percben már nem tudtunk olyan teljesítményt nyújtani, ami elegendő lehetett volna a győzelemhez.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, a 9. fordulóból elhalasztott mérkőzés

EKE-Eger-KOK – Óbudai Kaszások KA
62-76 (10-24, 20-19, 17-13, 15-20)
Eger, Eszterházy-csarnok, zárt kapuk mögött.
V.: Sallai I., Makrai M., Marton P.
EKE: Illés B. 2, SZABÓ M. 14/9, Máté 7/3, UNGI 16/6, Szicsák 2. Cs.: MONDI 10/6, Kátai, Bíró B., CSOMOR P. 11/9, Pomázi. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2021.01.28.
(FOTO: Balogh Tibor)


< Vissza