Továbbra is leghátul

Utolsó módosítás: 2019. december 01.

Hódmezővásárhelyen sem volt szerencsénk, újabb egri kosárlabdás vereség.

 

Alsóházi rangadóra utazott Hódmezővásárhelyre az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabda együttese, hiszen az NB I/B keleti csoportjának aktuális fordulójában a játéknap előtt tizenharmadik, és tizenötödik helyezett gárda nézett egymással farkasszemet.

 

Nem vághattak neki ugyanakkor jó előjelekkel a találkozónak a mieink, hiszen az elmúlt időszak mindent tartogatott számukra, csak éppen pozitívumokat nem. A sérülések mellett az eredményesség is negatív szériába taszította a társaságot, azzal pedig, hogy sereghajtóként kellett ismételten pályára lépni, lélektanilag sem mondhatni, hogy jól állnának a legények.

 

A hódmezővásárhelyi ki-kimeccsen aztán ismét egy nagyon szoros félidőt láthatott a publikum, így alapvetően mi is bizakodva várhattuk a folytatást. Többen is jó teljesítménnyel rukkoltak ki, mint például az a Papp Bendegúz, aki egy híján elérte a harminc pontot, és például öt darab sikeres távoli kísérlettel is operált.

A harmadik negyed aztán egy kicsit megint rosszabbra sikeredett, legalábbis annak utolsó percei, hiszen itt tizenkét ponttal léptek meg a hazaiak (60-48), ami nem sok jót ígért a folytatásra. Pláne, hogy az utolsó felvonásban már közte tizenötnél is tartottunk, már kérdés, hogy hatalmasat küzdöttek az egyetemisták, és innen is vissza tudtak jönni.

 

Az utolsó előtti minutumban Szabó Martin triplájával egészen mínusz négyre sikerült csökkenteni a távolságot (78-74), és ekkor újra felcsillant a remény. Sajnos azonban a továbbiakban leginkább büntetőkkel operálva, meg tudta tartani fórját a házigazda, és így végül a győzelmet is megszerezte.

 

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Ami bennünk volt, azt kiadtuk. A hosszabb hódmezővásárhelyi kispad meghatározta a mérkőzés végkimenetelét. Amíg itt vagyunk, harcolunk!


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, 12. forduló
Vásárhelyi Kosársuli – EKE-Eger-KOK
85-75 (17-18, 25-23, 19-10, 24-24)
Hódmezővásárhely, 250 néző.
V.: Söjtöry T., Kovács N., Borgula Gy.
EKE: Illés B. 12, Szabó M. 14/12, Papp B. 29/15, Máté 14/3, Horváth R. 6. Cs.: Frey, Szicsák, Szatmári. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

A 12. forduló további eredményei:


Újpest-MT - Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 85-57
Omnia Pub&Food Békés - Tiszaújvárosi Phoenix KK 83-90
Knipl Kft. Bonyhádi KSE - Concordia Motax KC Pápa 65-79
Óbudai Kaszások - Pécsi NKA 52-79
Ceglédi KE – SMAFC 74-59
Szolnoki Olajbányász U23 - DEAC U23

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2019.12.01.
(FOTO: kosarsport.hu)


< Vissza