Továbbra is nyeretlenül

Az eddigi legcsúnyább vereségét szenvedte el az EKE-Eger-KOK.

 

Negyedik nekifutásra sem jött össze az idei első győzelem, így továbbra is nyeretlenül áll az NB I/B Zöld-csoportjában versenyző EKE-Eger-KOK férfi kosárlabda együttese. Hogy mi történt szombat délután a Leányka úton? Sajnos a szokásos rossz rajt, amit a vezetőedző Váczi Péter is kulcspontnak nevezett.

 

A mezőnyben újonc BKG-Príma SE összességében harminchárom pontos győzelmet aratott, és igazából semmi sem veszélyeztette újabb diadalát. Ismét a találkozó elejével voltak a legnagyobb gondjai a hazaiaknak, amikor teljesen más ritmusban kosárlabdáztak, mint a térfélcserét követően.

 

Az összecsapás egyébként azért is alakulhatott ilyen egyértelműen, mert a debreceniek magukhoz képest is extra napot fogtak ki, ezzel szemben a mieink messze valós tudásuk alatt teljesítettek. Mindezek tükrében egyáltalán nem meglepő a nagyarányú vereség.

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Továbbra is nagy probléma, hogy folyamatosan ilyen gyengén kezdjük a mérkőzéseket. Egyszerűen nem vagyunk készek fejben a meccsek elején. Erre mielőbb megoldást kell találnunk, mert az nem járja, hogy húsz perc öreguras tempó után húsz percig futunk csak. Tudomásul kell venniük a játékosaimnak, hogy a felállt védelemmel szemben nem sok esélyünk van, ezért végig kell futni a négy negyedet. Az eredmény egyébként nem hazudik, megérdemelt a debreceni siker, nálunk pedig néhány játékosnak el kellene gondolkoznia azon, hogy mit akar a kosárlabdától.


 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, 4. forduló
EKE-Eger-KOK – BKG-Príma SE
57-90 (10-32, 17-24, 16-20, 14-14)
Eger, Eszterházy-csarnok, 100 néző.
V.: Jurák K., dr. Szakáll I., Gaál I.
EKE: Mészáros B. 4, Szabó G., KISS B. 10/6, Illés B., CSÁKVÁRI 8. Cs.: POMÁZI 16/9, Veres D. 6, Szicsák B. 4, Ungi 4, Megyes 3, Pálinkás A., Pálinkás T. 2. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

A 4. forduló további eredményei:


Bajai Bácska FKE – Tiszaújvárosi Phoenix KK 61-66
Óbudai Kaszások – Falco KC Szombathely U23 91-81
Sopron KC-Sportiskola – Ford Ivanics-Budafok
DEAC U23 – Salgótarjáni KSE 
Motax-Pápai KC – Alba Fehérvár
SMAFC-NYME – MAFC II.

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2017.10.01.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza