Triplaeső a Phoenixre

Utolsó módosítás: 2020. február 24.

Parádés első félidejének köszönhetően, magabiztosan nyert az EKE-Eger-KOK.

 

Presztízscsata a javából. Nagyjából így készülhettünk a vasárnap délutánra, hiszen Leányka úti vendégként egy régi jó ismerőst, a Tiszaújvárosi Phoenix KK-t üdvözölhetett a tabellán sereghajtó EKE-Eger-KOK. A rivális sem állt valami fényesen a fordulót megelőzően, a tizenharmadik hely így azt jelentette, egy esetleges győzelemmel közeledhetnek egymáshoz a felek.

 

Bíztunk a sikerben, de arra talán még a legelfogultabbak sem számítottak, hogy milyen rajttal rukkol elő a házigazda. Mondhatni, a startnál totálisan állva hagyta ellenfelét Váczi Péter együttese, amely alaposan bekapcsolta a rakétákat. Szembetűnő volt, hogy nagy dobókedvvel indul a csata hazai részről, ami már csak azért sem hagyott alább, mert a kísérletek komoly százaléka zárult kosárral.

 

Fantasztikusan céloztak az egyetemisták a vonalon kívülről, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy a második negyed közepénél már tizenegy triplánál (!) jártak. Tényleg nincs rá más szó, pazar módon dobálták a távoliakat az egriek, különösképp Máté Balázs, aki a tizenegyből hatot vállalt magára, nem megfeledkezve természetesen Ungi Kevéről és Szabó Martinról sem.

 

Mindezek tükrében egyáltalán nem számított meglepőnek, hogy féltávnál óriási előnyt harcolt ki magánnak az EKE, a folytatásban ezért már csak arra kellett figyelni, hogy a kieszközölt huszonhét pontos előny ne apadjon el. Nos, ha a térfélcsere után már nem is sikerült megismételni a korábbi produkciót, a vezetés végig megmaradt, így értékes, és nagyon fontos győzelmet aratott a társaság.

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Nagyszerű első félidőt produkáltunk, mondhatni, a játék minden elemében jobban teljesítettünk ellenfelünknél. Fordulás után következett egy visszaesés, nem tudtuk ugyanott folytatni, ahol abbahagytuk, de köszönhetően az első két negyedben összeszedett előnyünknek, meg tudtuk tartani a fórt a végjátékban is.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, 23. forduló
EKE-Eger-KOK – Tiszaújvárosi Phoenix KK
80-67 (32-11, 23-17, 6-15, 19-24)
Eger, Eszterházy-csarnok, 100 néző.
V.: Lengyel Á., Sentényi B., Tóth K.
EKE: Szigedi 4, SZABÓ M. 18/6, PAPP B. 10, MÁTÉ 24/18, HORVÁTH R. 10. Cs.: Szicsák 2, Illés B. 2, UNGI 10/9, Szatmári R. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

A 23. forduló további eredményei:


Concordia Motax KC Pápa – SMAFC 100-72
Knipl Kft. Bonyhádi KSE - Szolnoki Olajbányász U23 85-84
Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC - DEAC U23 111-81
KTE-Duna Aszfalt U23 - Omnia Pub&Food Békés 84-69

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2020.02.24.
(FOTO: Balogh Tibor, archív)


< Vissza