Van ilyen nap is…

Több mint negyven pontos vereségbe szaladt bele Nyíregyházán az EKE-Eger-KOK.

 

Hogyha meg kellene nevezni egy olyan csapatot, amelyik ellen nagyon nem szeret játszani a 2016/2017-es szezonban az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabda együttese, akkor mindenképp a Nyíregyháza Blue Sharks gárdáját említenénk meg.

 

Ősszel két esetben is megmérkőzött már egymással a két csapat, de mindkét esetben a nyírségiek bizonyultak jobbnak. Előbb a bajnokságban, majd a Hepp Kupában is az akkori vendégek diadalmaskodtak, éppen ezért a visszavágás reményében utaztak el az idegenbeli összecsapásra Váczi Péter fiai.

 

Sajnos ott elég hamar kiderült, ezúttal sem teremhet túl sok babér az egyetemistáknak. Gyakorlatilag Tóth Zoltán teljesítménye az egyetlen, amelyet ki lehet emelni, a többiek tudásuk alatt játszottak, ez pedig ideje korán megpecsételte az EKE sorsát. A meccs végére még igazából a kozmetikázás sem sikerült, ezért a szezon egyik legsúlyosabb vereségét voltak kénytelenek elkönyvelni az egriek.

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Egészen egyszerű ezt a mérkőzést értékelnem, mert semmi sem működött. Játszott mindenki, cseréltem így, cseréltem úgy, támadtunk és védekeztünk sok féleképpen, de tényleg semmi nem ment. A fiúk már rám is szóltak egy idő után, hogy ne idegesítsem fölöslegesen magam, mert hiába, de ettől függetlenül elég nehéz volt nekem még így is elengedni ezt a mérkőzést. Tragédia nincs persze, pláne, hogy véleményem szerint, a Nyíregyháza lesz még ott a felsőházban keletről, nekünk pedig a hétvégi bajnoki lesz majd igazán fontos.

 


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, férfiak, kelet, 15. forduló
Nyíregyháza Blue Sharks – EKE-Eger-KOK
95-54 (30-12, 19-9, 24-20, 22-13)
Nyíregyháza, 300 néző.
V.: Kapusi B., Földi L., Bács Cs.
EKE: Tóth Z. 24/21, Csabák 5, Jakab Zs. 10/6, Illés B., Csákvári 4. Cs.: Szabó G. 2, Ungi 1, Varga I. 7/3, Megyes, Frey, Beák 1, Veres D. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

A 15. forduló további eredményei:

 

Nagykőrösi Sólymok KE – Tiszaújvárosi Phoenix KK 95-61
Budapesti Honvéd SE – Calle Pubfood Békés 77-66
Óbudai Kaszások – DEAC 75-87
Vásárhelyi Kosársuli – Salgótarjáni KSE 95-87
MEAFC – MAFC II. 109-77

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2017.02.06.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza