Vége a kosárszezonnak

Utolsó módosítás: 2020. március 18.

Az MKOSZ döntése értelmében, nem esett ki az EKE-Eger-KOK férfi együttese.

 

Amennyiben egy rendkívül elcsépelt, és ebben a helyzetben talán annyira nem is szerencsés közhellyel reagálnánk a napokban érkezett hírre, akkor annyit mondanánk: minden rosszban van valami jó. Mindjárt kifejtjük, pontosan mire is céloztunk.

 

Hétfő délután határozat született a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségében (MKOSZ), amely szerint, a korábban felfüggesztett bajnoki sorozatokat lezártnak, avagy befejezettnek tekintik, ami értelem szerint, érinti az EKE-Eger-KOK NB I/B Zöld-csoportjában szereplő férfi együttesét is. A közleményből kiderül, hogy a tegnapi naptól kezdődően, valóban pontot tehetünk a 2019/2020-as évad végére, és mivel a szabályozás alapján, az idei szezonban nem lesznek kieső csapatok, ez azt jelenti, hogy az év nagy többségét sereghajtó helyen töltő egri egyetemisták is elkerülik a kiesést, jövőre is NB I/B-s pontvadászatban szerepelhetnek. Alábbiakban az MKOSZ teljes közleménye.

 

 

„A koronavírus terjedése miatt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége március 13-án felfüggesztette valamennyi versenysorozatát az utánpótlás korosztályokkal bezárólag. A továbbiakról március 17-én tartott értekezletet az elnökség, a veszélyhelyzetre való tekintettel internetes kapcsolat segítségével.

A szövetség előzetesen megkérdezte az első és második vonal klubjait arról, hogy miként állnak a bajnokság folytatásához.
A beérkezett vélemények alapján döntő többséget kapott az a javaslat, hogy a bajnokságokat az eddigi eredmények alapján fejezzék be. Ezt elfogadva az elnökség úgy döntött, hogy befejezettnek nyilvánítja a 2019/2020-as bajnokságokat minden korosztályban, mindkét nemben. Bajnokot nem hirdetnek, mint ahogyan kieső sem lesz idén. A nemzetközi kupás szerepléssel kapcsolatban nem hoztak most határozatot.
Fontos kérdés a játékosok szerződésének lezárása. A szövetség arra ösztönzi a klubokat, hogy a sportolói szerződéseket lehetőleg közös megegyezéssel zárják le.
A férfi magyar kupát ebben az idényben nem rendezik meg, emellett valamennyi szövetségi szakmai és válogatott programot május 31-ig felfüggesztenek.
A következő támogatási időszak sportfejlesztési programjainak bírálati előkészítése folyamatban van, a jelenlegi helyzetben felmerülő, TAO-elszámolásokkal kapcsolatos kérdésekről az MKOSZ hamarosan tájékoztatja a sportszervezeteket.

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2020.03.18.


< Vissza