Végig volt esély

Utolsó módosítás: 2021. február 21.

Közel álltak a csodához férfi kosárlabdásaink a tabellán ötödik Pápa otthonában.

 

Péntek esti idegenbeli fellépéssel, nem mellékesen két hét kihagyás után folytatódott az NB I/B-s pontvadászat az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabda együttesénél. A Zöld-csoport huszadik fordulójában a tabellán ötödik helyen álló Conoil Motax KC Pápa otthonában kellett volna csodát tenniük az egrieknek, ami előzetesen nem tűnt túlságosan könnyű feladatnak.

 

Ehhez képest ragyogóan sikerült a rajt. Már rögtön a találkozó elején sikerült vezetést szerezni, sőt, nyolc perc után olyan eredményt rögzíthettünk, amire idén elég kevés alkalommal volt példa. Pomázi Patrik hármasával kétszámjegyű különbség alakult ki a mieink javára (11-22), vagyis tényleg kiválóan rajtolt el az EKE.

Már-már kezdtünk reménykedni egy jó idegenbeli eredmény elérésében, amikor jött a második negyed, és ezzel együtt egy komoly hidegzuhany. A hazaiak varázsütésre megtáltosodtak, ezzel szemben az egyetemisták jó százalékú támadásbefejezései minimalizálódtak. Hét perc alatt mindössze négy vendég pont született, míg a Pápa megfordította az állást, és közte tíz fölé ért.

 

Fordulás után ismét kiegyenlítettebb játék bontakozott ki, így az utolsó felvonásra maradt a döntés. Még ekkor is igazán szoros állásnál jártunk, négy minutummal a befejezés előtt például Máté Balázs kettesével 68-67-et mutatott a tábla, innentől viszont több hiba következett egri részről, amit rendre ki tudott használni a vendéglátó. Sajnálhatjuk a hajrá vendég bakijait, hiszen ezek nélkül reális esély mutatkozott volna a győzelemre, így azonban újabb vereséget kell elkönyvelni, ami azért is fájó, mert a közvetlen riválisok közül a Tiszaújváros, és a SMAFC is nyerni tudott...

 

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Úgy érzem, a szoros eredmény ellenére is több volt a mérkőzésben. A házigazda érezhetően alábecsült minket, azt hitte, elég csak kivinnie a mezeket a pályára, és ingyen adják a győzelmet. Mi ehhez képest jó teljesítményt nyújtottunk, és valóban közel álltunk a sikerhez. Sajnálom az utolsó perceket, amikor a pápaiak minimális különbséggel vezettek, ám mi két eladott labdát is elajándékoztunk nekik, amit értékesített ziccerrel, és sikeres távolival büntettek. Hogyha ezt nézzük, mi magunk rontottuk el a végét, ennek ellenére tényleg elégedett lehetek a csapatommal.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, 20. forduló
Conoil Motax KC Pápa – EKE-Eger-KOK
81-71 (13-22, 27-9, 18-19, 23-21)
Pápa, zárt kapuk mögött.
V.: dr. Oláh M., Major Á., Polonkai B.
EKE: Illés B. 8, SZABÓ M. 11/3, MÁTÉ 10, Ungi 4, Szicsák 9. Cs.: Csomor P. 8/6, MONDI 10/6, POMÁZI 11/9. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

A 20. forduló további eredményei:

 

DEAC U23 – Atomerőmű KSE Bonyhád 76-80
Ceglédi KSE – Békési SzSK 100-72
Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 64-61
SMAFC – Pénzügyőr Sportegyesület 98-93
Óbudai Kaszások KA – Vásárhelyi Kosársuli 62-68

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2021.02.19.
(FOTO: kosarsport.hu)


< Vissza