Zsinórban a harmadik diadal!

Utolsó perces drámát nyertek meg az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabdásai.

 

Az utóbbi hetekben mintha kicserélték volna az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabdacsapatát. Pedig nem történt semmi különös, ugyanazok a játékosok alkotják az együttes keretét, mint eddig, és a kispadról is Váczi Péter irányít.

 

Csakhogy az eredményesség terén hatalmasat változtak az egyetemisták, hiszen végre elkezdtek jönni a győzelmek. Igazából már a múlt heti, DEAC elleni siker is a bravúrkategóriába tartozott, sorozatban két egymás után megnyert találkozó után pedig nem is várhattunk mást a fiúktól, minthogy hazai palánk alatt is győztesen jöhessenek le a parkettról.

 

A 2016-os esztendő utolsó hazai bajnokijának ellenfele az az Óbudai Kaszások gárdája volt, amely csapat a mieink mögött várhatta az NB I/B keleti csoportjának kilencedik fordulóját. Minden körülményt nézve, a papírforma, valamint az egrieknél uralkodó valóban jó hangulat miatt, a házigazda számított esélyesnek.

Ennek ellenére figyelni kellett az óbudaiakra, akik nem nagyon hagyták magukat. Elég szorosan is alakult az összecsapás, szóval elég sokáig nem lehetett megjósolni, mi lesz majd a vége. A döntés így egészen az utolsó minutumra maradt, amikor 68-69-es vendég vezetésnél Jakab Zsolt operált sikeres távoli kísérlettel.

 

Ebben a pillanatban még nem tudhattuk, de végleg sikerült visszavenni az előnyt. A végére még Csabák Balázs összehozott egy-egy pontot összesen kétszer kettő büntetőjéből, ami csak tovább növelte a vezetés mértékét. A végeredményt ismét Jakab állította be, így pedig ismételten fontos sikert aratott az EKE.

 

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Az a legnagyobb pozitívum ebben a mérkőzésben, hogy közepes játékkal is sikerült megnyernünk. Hogyha egy picivel jobban tudunk teljesíteni, biztosan simábban alakulhatott volna ez a meccs. Ugyanakkor nincs miért bánkódnom, mivel zsinórban a harmadik győzelmünket arattuk, amit hogyha valaki egy hónappal ezelőtt mondott volna Nekünk, aligha hittük volna el. Mindezzel együtt jó állapotból várjuk az idei utolsó bajnoki mérkőzésünket, a Honvéd otthonában pedig azért lépünk majd pályára, hogy ötven százalékos mérleggel zárjuk az évet.

 


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, férfiak, kelet, 9. forduló
EKE-Eger-KOK – Óbudai Kaszások
74-72 (19-17, 17-15, 14-15, 24-25)
Eger, Eszterházy-csarnok, 100 néző.
V.: Rácz Zs., Metter F., Földi L.
EKE: Tóth Z. 6/3, CSABÁK 14/6, Ungi 2, VARGA I. 11, CSÁKVÁRI 6. Cs.: ILLÉS B. 13, Szabó G. 6/6, JAKAB ZS. 16/3. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

A 9. forduló további eredményei:


Salgótarjáni KSE – Calle Pubfood Békés
Tiszaújvárosi Phoenix KK – Budapesti Honvéd SE 81-65
MEAFC – Nyíregyháza Blue Sharks 79-77
MAFC II. – DEAC 67-93
Nagykőrösi Sólymok KE – Vásárhelyi Kosársuli 94-88

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2016.12.11.
(FOTO: Soltész Tamás)


< Vissza