Új szakosztállyal bővülünk!

Utolsó módosítás: 2020. május 29.

Felnőtt férfi és utánpótlás röplabda csapatok az egyetemi sport palettán.

 

Az ötömteli hírt az Eszterházy SC új szakosztályának facebook-oldalán a következő bemutatkozó üzenettel jelentették be:

 

 

"Az Eszterházy Károly Egyetem Diák- és Szabadidősport Club (Eszterházy SC) 2020 elején új szakosztályt indít, méghozzá röplabda sportágban. Az egyetemi közösségben évek óta nagy népszerűségnek örvendő röplabdázás eddig kizárólag tanóra, illetve sportszakmai gyakorlat keretein belül volt elérhető a hallgatók számára, a szakosztály megalakulása viszont lehetővé teszi, hogy a röplabda szerelmesei versenyszerűen is űzhessék a továbbiakban ezt a sportot.

 

A szakosztály megalakulásának célja az, hogy a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) által kiírt Teremröplabda Nemzeti Bajnokság II. osztályában, a 2020/2021-es szezonban egy felnőtt és egy U21-es férfi csapatot indítson. Örömteli dolognak tartjuk, hogy mindkét csapat nagy részét az Eszterházy Károly Egyetem röplabdázást szerető hallgatói alkotják, így bátran beszélhetünk egyetemi csapatokról. Ugyanakkor fontos megemlíteni azt is, hogy a hallgatói jogviszony megléte nem szükséges a csapatba kerüléshez, tehát olyan játékosok is nyugodtan csatlakozhatnak, akik már túl vannak a tanulmányi éveiken.

 

Minden kezdet nehéz, de a koronavírus miatt ez napjainkban sajnos még inkább igaz állítás. Az egyetem vezetősége lehetőségeihez mérten maximálisan segíti az elindulást és reményeink szerint meg tudunk tenni minden lépést az első NB II-es szezonban való részvétel irányába. Emellett viszont szeretnénk minél több támogató partnert találni a gördülékeny elinduláshoz, így hát nyitottak vagyunk a szponzorációs megkereséseket illetően.

 

Támogatói szándékát az alábbi email címen jelezheti: kovari.viktor@uni-eszterhazy.hu"

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2020.05.29.


< Vissza