A play-off legjobb játéka

Utolsó módosítás: 2021. március 28.

Pécsett aratott szép győzelmet az Eszterházy SC férfi röplabdacsapata.

 

Az NB II-es rájátszás utolsóelőtti mérkőzésén a PTE-PEAC otthonába látogattak férfi röplabdásaink. Az Eszterházy SC legutóbb 3-0-ás vereséget szenvedett hazai környezetben a listavezető, és 2021-ben még mindig hibátlan Nyíregyházától, így lelkileg is jól jött volna egy idegenbeli siker.

 

Az esélyek jónak mutatkoztak erre, hiszen a baranyaiak elleni legutóbbi találkozás jól sikerült. Már csak amiatt is bizakodóan várhattuk a rajtot, mert az elmúlt hetek viszonylag szűkösebb kerete Hetényi Gergellyel bővült, ezáltal a variációs lehetőségek is megnövekedtek. Ezúttal azonban mégsem indult jól a pécsiekkel szembeni újabb összecsapás, hiszen az első szettet a hazaiak nyerték.

Szerencsére ez nem vetette vissza az egriek harcikedvét, akik a folytatásban változtatni tudtak, és egy olyan játszma megnyerésével egyenlítettek, amikor a lehető legkisebb pontkülönbség alakult ki a felek között. A harmadik felvonásban aztán a vezetés is összejött, így a negyedik szettben már a mérkőzés megnyeréséért léphettek ismét pályára a mieink.

 

Mint utóbb kiderült, ez a játékrész számított a legizgalmasabbnak, de hát tudjuk jól, a meccset mindig befejezni a legnehezebb. Mégis sikerült négy játszma alatt pontot tenni a bajnoki végére, így hasonlóan a két együttes egri mérkőzéséhez, ezúttal is az ESC nyert 3-1-re.

 

 

Mestermérleg:

 

Mákos Attila: - A rájátszásunk eddigi legösszeszedettebb mérkőzését tudtuk játszani, ez annak is köszönhető, hogy a mostani meccsünkön többen voltunk, mint korábban. Ezáltal több lehetőségünk volt a játékosok mozgatására, emellett taktikai variációk tekintetében is jobban álltunk. Jó volt a hangulat, és a kedv is, így még az első szett elvesztése sem okoz szívfájdalmat. Nyitásainkon még mindig van mit dolgozni, de ez a találkozó elegendő motivációt hoz a rájátszás utolsó mérkőzésére, amit jövő hétvégén Nyíregyházán játszunk majd.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

NB II., férfiak, rájátszás, 6. forduló
PTE-PEAC – Eszterházy SC
1-3 (-19, 23-, 19-, 25-)
Pécs, PTE TTK Tornacsarnok, zárt kapuk mögött.
V.: Árpás K., Varga A.
ESC: Földes Á., Kovács B., Komlósi, Trizna, Nagy B., Vass R. Cs.: Pintér N. (liberó), Mákos, Hetényi. Megbízott játékos-edző: Mákos Attila.

 

 

 

A 6. forduló másik mérkőzésén:

 

GLP Nyíregyháza – Gyöngyösi Röplabda SE 3-0

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2021.03.28.
(FOTO: Balogh Tibor)


< Vissza